fonradar

Fason Dikimi için Mal Sevki

stajer66

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Tem 2005
Mesajlar
376
Konum
Ankara
Biz istanbuldan kumaş alıyoruz aldığımız bu kumaşları adana da diktiriyoruz. Kumaşcı firma irsaliye düzenlerken firma ünvanı biz fakat sevk adresi adana buraya kadar problem yok. Şimdi bu ürünler adanadan bana gelecek fakat fosoncu diyorki bana sen bir irsaliye düzenleyeceksin o miktarda ki kumaş kadar bende ondan sonra sana malı göndereceğim diyor. Şimdi ben irsaliye düzenlersem sanki o firmaya bu tarihte mal sevk etmişim gibi olacak bu da yanlış bir durum.

İlginiz için tşk ederim.
 
Ynt: Fason Dikimi için Mal Sevki

MB bu gibi uygulamalara izin veriyor. mal aldığınız firma ft size kesiyor, irsaliyede ise sizin bilgilerinizi yazıp "adına .... adresine sevk edilmiştir." ibaresini yazıyor. Siz irsaliye kesmiyorsunuz. Fasoncunuza dolayısı ile muhasebecisine bunun olması halinde sizin irsaliye kesmenize gerek olmadığını söylemelisiniz.
 
Ynt: Fason Dikimi için Mal Sevki

Sayın nane problem fasoncudan ürünün bana geri iadesinde fasoncu diyorki bana irsaliye kesip göndereceksin bende o irsaliyeye istinaden sana irsaliye keseceğim diyor. Ben ise irsaliye kesme taraftarı değilim çünkü fiili bir mal sevkim yok. İlginiz için teşk ederim.
 
Ynt: Fason Dikimi için Mal Sevki

Kumaşları gönderirken irsaliyeye "fason üretim yapılmak üzere gönderilmiştir." ibaresinin yazılması gerekiyor.
Dikimi yapan firma da bitmiş mamülleri gönderirken kendi irsaliyesini keser,
faturayı da "Fason dikiş ücreti..... 1000 adet x 3 YTL = gibi. düzenler.
Kumaşı gönderen firmanın tekrar irsaliye kesmesine gerek yok.
 
Ynt: Fason Dikimi için Mal Sevki

bülent 249 a katılıyorum.aslında daturanın sahibi siz olup adana da bir iş veya şubeniz olmadığından malın sevkininsize düzenlenmesi siz de yeni bir sevk irsaliyeile fason üretim yapılmak üzere gönderilmiştir diye ibare yazar ona göre karşı taraf da işini bitrdiğinde ona göre faturasını sana kesecektir.
 
Ynt: Fason Dikimi için Mal Sevki

V.U.K.?nun başlıklı 230 uncu maddesinin 5?inci bendi;

? Malın alıcıya teslim edilmek üzere satıcı tarafından taşındığı veya taşıttırıldığı hallerde satıcının, teslim edilen malın alıcı tarafından taşınması veya taşıttırılması halinde alıcının taşınan veya taşıttırılan mallar için sevk irsaliyesi düzenlemesi ve taşıtta bulundurması şarttır.
 

Benzer konular

Üst