uyumsoft

Fason Üretim Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bil_gin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi

bil_gin

Tanınmış Üye
Hayırlı günler herkese. KDV Uygulama Tebliğini incelediğimde şu soruma cevap bulamadım ya da bulduğumu anlayamadım. Yardımlarınızı rica ederim. Şimdi konu şu şekilde bir firma yurtdışından tekstil kimyasalları üretimi için hammadde ithal ediyor ve bu malları sevk irsaliyesi ile üretim yapılmak üzere başka bir firmaya sevk ediyor. Daha sonra üretimi tamamlanan mallar yine irsaliye ile firmaya girişi yapılıp hizmeti veren firma tarafından fason üretim hizmet bedeli adı altında fatura düzenleniyor. Bu olayın KDV tevkifatı kapsamına girmediğini düşünüyorum. Fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim.
saygılar;
bil_gin

Fason imalatın şartı, imal edilecek mal ile ilgili ana hammadde başta olmak üzere hammaddelerin fason iş yaptıranlarca temin edilmesidir.
Bu çerçevede, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki boya, apre, baskı ve kasarlama işlerinde, boya ve kimyevi maddelerin işi yaptıranlar tarafından temin edilip, bu işleri yapanlara verilmesi halinde tevkifat uygulanacak;
boya ve kimyevi maddelerin bu işleri yapanlar tarafından temin edilip kullanılması halinde tevkifat yapılmayacaktır.

Fason imalatın şartı, imal edilecek mal ile ilgili ana hammadde başta olmak üzere hammaddelerin fason iş yaptıranlarca temin edilmesidir.
Bu çerçevede, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki boya, apre, baskı ve kasarlama işlerinde, boya ve kimyevi maddelerin işi yaptıranlar tarafından temin edilip, bu işleri yapanlara verilmesi halinde tevkifat uygulanacak;
boya ve kimyevi maddelerin bu işleri yapanlar tarafından temin edilip kullanılması halinde tevkifat yapılmayacaktır.
Benim sorumun karşılığı bu belirttiğiniz değil tekrar bakınız

Sayın bil_gin özellikle sorunuzu cevaplamadan önce dikkatlice okudum. Fark olarak hammaddelerin ithal edilmesimi. Kaçırdığım yer varsa siz yardımcı olun lütfen.

Sayın bil_gin özellikle sorunuzu cevaplamadan önce dikkatlice okudum. Fark olarak hammaddelerin ithal edilmesimi. Kaçırdığım yer varsa siz yardımcı olun lütfen.
Üstad yaptırdığım işlem boya, apre, baskı ve kasarlama işlemi değil. Ben birkaç ürün ithal ediyorum bunları kullanarak başka bir ürün üretilmesi için başka bir firmaya gönderiyorum. O firmada makinelerini kullanarak bana istediğim ürünü üretip geri gönderiyor. Bu şekilde olursa fikriniz yine aynı mı olur? Değerli görüşleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Hepimiz en doğruyu bulmaya çalışıyoruz.
saygılar;
bil_gin