fonradar

Fatura Düzeni

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
Firma yeni bir fatura bastıracak.Bünyesinde 4 şirket var Ve 4 ayrı isimde 4 ayrı faturası var.Şimdi asıl olarak bunlar Birlik gruba ait.şimdi şirketin müdürleri bütün faturaların görünen bir yerine birlik grup adını yazsak ve görünse diyor.Eğer faturanın üst kısmına birlikl grup yazarsak fatura aslında diğer şirket ismine olduğu için bir karmaşıklık olmaz mı?faturanın orta yerine silik tonda birlik grup yazabilirmiyiz?Bir sakıncası olur mu?
 
Ynt: fatura düzeni

bir holdingin alt şirketleri veya diğer şirketler bir şiketin ana ortağı ise olabilir. "xxx şirketi bir zzz holding/şirketi iştirakidir" gibi.
 
Ynt: fatura düzeni

selam

holding 5 şirkete iştirak etmek suretiyle kurulur diye biliyorum. sizinki holding olamaz. ama faturada şirket bilgileri yazılı olduktan sonra birlik grup diye yazmanızın pek bir sıkıntısı olmayacaktır. eğer ki birlik grubun o şirketlere iştiraki ve ortaklığı varsa zaten hiç problem değil.
 
Ynt: Fatura Düzeni

Faturada bulunması gereken bilgiler ve düzeni VUK da ayrıntılı olarak belirtilmiştir.
Ancak bu bilgiler zorunlu koşullardır. Bu zorunlu bilgileri verdikten sonra, genel dizaynı bozmamak koşulu ile siz faturanıza reklam dahi alabilirsiniz. Bunu engelleyen bir mevzuat hatılamıyorum.
 

Benzer konular

Üst