fonradar

Fatura kesilmiş, ödeme alınmamış ve firmanın elinde senedim var.?

Üyelik
25 Nis 2011
Mesajlar
5
Merhaba ;

Sormak istedgm soru şu.
4 ay öncesinden bir fırmaya borcum olan 1000usd ıcın malzeme verdım ve faturasını kestim. Benım muhasebem faturayı işledi bir sorunda çıkmadı. Şimdi aradan 4 ay gectıgı halde firma bana urunlerı ıade etmek ıstıyor ve borcumu nakıt ıstıyor. Böyle bir hakları varmı ? varsa yada yoksa kanunun hangı bolumunde... Faturayı işlemiş olsam dahi ben o işlediğim faturayı ortadan kaldırırım tehdit ediyor. Sizce bişey yapabılırmı?Elındekı senedım 2000 tl lik senedim var. ;Faturadan 1700 tl kalan 300 tl yıde yatırınca senedımı almaya hakkım oluyormu? TEhditleri gecerlı olurmu? cunku senedım ellerınde.ama benımde onların faturası elımde. ve ödeme yaptıklarına dair bir makbuz yok ellerınde. Admin çok acil cevab beklıyorum lutfen benı bılgılendırın. Şimdiden çok teşekkur ederım.
 
Ynt: Fatura kesilmiş, ödeme alınmamış ve firmanın elinde senedim var.?

Sizin borcunuz olan 1000 $ muhasebe kayıtlarında yok anlaşılan.
Faturayı aldıktan sonra 8 gün içinde itiraz etmek zorundaydılar, kabul etmiyorlarsa da noter kanalıyla geri göndermelilerdi.
O süre geçmiş ve kayıtlarına almamaları gibi bir durumda olamaz.Umarım faturayı açık kesmişsinizdir.Kestiğiniz faturayı teslim ederken "teslim alan" kısmını imzalattıysanız eliniz daha da güçlenir.4 ay sonra onu kayıtlarından çıkarılamaz.Siz defter kayıtlarınızı gerçeğe uygun yapın.
Dediğiniz gibi siz onlara 300 tl vererek senedinizi alabilirsiniz.
 
Ynt: Fatura kesilmiş, ödeme alınmamış ve firmanın elinde senedim var.?

Tabiki Faturam açık fatura. Muhasebe Kayıtlarımdada defterımdede mevcut.Sadece fatura koçanımda teslım alan kişi bölumu olmadıgı ıcın kişi ismi ve imza yok. Çok tşk ederim bilgileriniz için. Çok sağolun...
 

Benzer konular

Üst