fonradar

Fatura Koçanının Kaybolması

Üyelik
5 Eyl 2007
Mesajlar
60
Çalışanlar boş fatura koçanlarından birini kaybetmiş. Şimdi bunu vergi dairesini bildirsem mi bildirmesem mi karar veremedim. Böyle bir durumla karşılaşanlardan deneyimlerini bekliyorum. Vergi dairesine bildirirsek ne yaparlar. Bildirmezsek daha sonra tespit edilirse o zaman ne olur? Teşekkürler..
 
Ynt: Fatura koçanının kaybolması

fatura koçanı kötü niyetli insanların eline geçerse ve faturayı kesip kesip kullanırlarsa,ilerde çok zor durumda kalabilirsiniz.ilerde kesilen tutarlar üzerinden kdv,gelir-kurum beyan farkları meydana gelebilir.kesmediğiniz halde birsürü cezaya muhatap kalabilirsiniz.
bu nedenle mutlaka vergi dairesine dilekçe ile bildirmenizde fayda var.
 
Ynt: Fatura koçanının kaybolması

yerel bir gazetede kayıp olan koçanın seri numaralarınıda belirten kayıp ilanı verin yayınlandıktan sonra bir nüshasını dilekçe ekine ekleyerek daireye bilgi verin.
 
Ynt: Fatura Koçanının Kaybolması

Faturalarımız kötü niyetli kullanmaya çok elverişli değil. (Güzellik merkezi)

Vergi dairesine bildirdiğimde sanırım %90 ihtimalle inceleme yaparlar. Ayrıca ben kendim bildirsem yine de o faturaları kullanılmış kabul edip ortalama bir vergi çıkarırlar mı ve ceza keserler mi?
 
Ynt: Fatura Koçanının Kaybolması

muhasebecinizle görüşün,sizi hem bilgilendirip hemde gerekeni yapacaktır.
 
Ynt: Fatura Koçanının Kaybolması

NİSAN123 ' Alıntı:
muhasebecinizle görüşün,sizi hem bilgilendirip hemde gerekeni yapacaktır.

Arkadaş haklı..Muhasebeciniz varken size akıl verip işlem yaptırmak çok fazla etik olmaz.Ama genel yapılan uygulama,kayıp koçanın seri ve sıra numaralarını listeleyerek gazeteye kayıp ilanı vermeniz ve ilan sayfasını komple (sadece ilan metnini keserek değil) dilekçe ekinde daireye sunmanız yerinde olacaktır.Yinede işlemi muhasebecinize danışarak yapınız..Saygılar.
 

Benzer konular

Üst