Faturalı Ürün Alp Faturasz Satmak

Üyelik
26 Ara 2014
Mesajlar
1
Konum
manisa
Öncelikle herkese merhaba. Arkadaşlar daha yeni üye oldum ve ilk konuyu açıyorum. Yanlış yerlere açtıysam affola.

Şimdi sorum şu: Ben şehir dışından faturalı ürün alıp kendi şehrimde o ürünü biraz kar ederek faturasız olarak satıyorum. Herhangi bir iş yerim yok. Ve aldığım ürünü sattıkça yenisini 1 yada 2 tane alıyorum. Ama ürünü öyle hemen satmak için uğraşmıyorum. Hani denk gelirse 3-5 ayda hatta sene de 1. BEN geçen sene aldığım bir ürünü faturasız olarak bi akrabaya akraba diye piyasadan biraz ucuza verdim. Ürünün kurulumunu gerçekleştirdik. Aradan 1 gün geçtikten sonra akraba senin ürünün faturası garantisi yok dedi ve tekrar söktürdü ürünü. Benim bu durumda ürünüm kullanıldığı ve yeniden satışa sunabilmem için 200 tllik bir masraf yapmam gerekli. Ürünün kurulumu sırasında akraba bana 100 tl peşin para verdi üzerini her ay 100 100 taksitle ödeyecekti 5 ayda bitecekti borcu. Fakat ürünün garantisi faturası yok diye tekrar ürünü 1 gün sonra söktürdü ve bana verdiği 100 tlyi geri istiyor. Ama benim 200 tllik daha masrafım olacağı için Vermedim. Ben ondan istedim 100tl. O da ürünün bir parçası olan makineyi vermedi. 1a0 tlyi geri vermediğim taktirde mahkemeye başvuracağını söyledi. Sizce bu hukuki olarak ne olur. Acil yardım arkadaşlar..
 
Anlaşılan açıkça ticari faaliyet yapıyorsunuz ve maliye kaydınız yok. Maliye yakaladığında çok büyük cezalarla karşı karşıya kalırsınız. Kısaca üç kuruş kar edeceğim derken 10 lira vermek durumunda kalırsınız.
 
Sorunuzdan anlaşıldığı kadarı ile, Emtia alım satımı yaparak Ticari faaliyette bulunmaktasınız. Sabit bir işyerinizin bulunmamasından bu faaliyetin Arızî olarak yapıldığını söylemek doğru olmaz
Buna göre, gerçek kişiler Ticari Kazançlar üzerinden Vergi Ödemek ile mükelleftirler. Ticari kazanç, Vergi Usul ve Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine gerçek (Bilanço veya işletme hesabı esası) veya basit usullere göre tespit edilir. İleride telafisi olmayan bir durumla karşılaşmamak için Vergi Dairesine Kayıt yaptırmalısınız..
 
Üst