fonradar

Faturayı Kime Kesmemiz Gerekiyor ?

Üyelik
15 Nis 2016
Mesajlar
3
Konum
ZONGULDAK
Uzunmehmet vergi dairesinde diş hekimi olarak serbest meslek faaliyeti ile kayıtlı bulunmaktayım. Gerek
bankalara ait vakıflarla, gerekse şirketlerle dönem dönem personellerinin diş tedavilerini, sözlü veya yazılı
anlaşmalar gereği yapmaktayım. Verilen hizmet karşılığı alınacak ücret , ilgili vakıf veya şirketlerce şahsi
hesabıma belli sürelerde ödenmektedir. Verilen hizmet karşılığı düzenlemem gereken serbest meslek
makbuzu hasta adınamı yoksa hasta adı belirtilmek suretiyle ödemeyi yapacak kurumların adınamı
düzenlenmesi gerekmektedir.

Sorumuz gayet açık ve nettir. Fakat vergi dairesinden özelge talep etmemize rağmen bir cevap vermediler. Konuyla ilgili bilgili üstadlardan yardım rica ediyorum.
 
Bu niye sorun oluyor ki. Eğer personeli gönderen firma tedavi bedelini ödemeyi üstleniyorsa elbette makbuzunuzu firmaya keseceksiniz ve kimin tedavisi olduğunu açıklamada belirteceksiniz. Tabi bu makbuzdan stopaj da kesilecektir.. Yok eğer tedavi kişisel karşılanıyorsa da tedavi olan kişi adına keseceksiniz. Bu durumda stopaj yoktur.
 
Malesef sorun vergi dairesinden bazıları kime hizmet veriyorsan ona keseceksin diyor. Diğer bir grupta ücreti kimden alıyorsan ona keseceksiniz diyor. Özelge talebine de mantıklı bi cevap gelmedi. O yüzden başına gelen biri varsa diye bilgi almak için yazdım.
 
Nizam üstadın da açıkladığı gibi ödemeyi kim yapıyorsa o firmaya kesin..Siz kanunlara göre ödemeyi yapan ilgili firmaya fatura kestiniz.Hizmeti kimin aldığı önemli değil.Dil eğitimi veren kurumlar da faturayı şirkete keser.Tek tek eğitim verdiği firma çalışanlarına kesmez.
 
Üst