fonradar

Fazla çalışma ve Yıllık izinlerin verilmemesi

Üyelik
25 Şub 2011
Mesajlar
12
Konum
adana
Öncelikle merhaba,

Şuan çalışmakta olduğum iş yerinde 5 yılı bitirdim ve 6. yıla girdim.Görevim muhasebe elemanı olarak geçiyor.Girdiğim günden beri günde 11 saat çalışıyorum.Herhangi bir fazla mesai ücreti verilmiyor.Sen idari elemansın diyorlar ve idari elemana mesai verilmeyeceğini söylüyorlar.Bununla birlikte çalışmaya başladığım günden beri hiç yıllık izin almadım.Yerime bakacak kimse olmadığı için yıllık iznimi vermiyorlar.Bunun yerine izin ücreti adı altında günlük yevmiyem ne kadarsa onu izin süremle çarpıp, vergi ssk kesintisi yapıp, kalanı veriyorlar.Her yıl tüm izinlerimi kullandım, alacaklarımı aldım şeklinde kağıt imzalıyoruz.Ama yıllık izinlerimi almadığımı ve izin yerine izin ücreti aldığımı gösteren belgeler elimde mevcut.Hatta izinde göründüğüm tarihlerde üzerinde imzamın bulunduğu faturalarda mevcut.Ücret hesap pusulamda fazla mesai yeri var ama her zaman sıfır olarak kaldı.Hiç rakam yazılmadı.

Bu durumda noter kanalı ile bir istifa mektubu göndersem, mektupta fazla çalışma ve yıllık izinlerimin verilmemesi nedeniyle iş yerinden istifa ettiğimi belirtsem, o an işi bırakıp çekip gidebilirmiyim, yoksa bu duruma rağmen yasal süreyi çalışmam gerekir mi?

Tazminattan falan vazgeçtim.İstifayı verip anında gitmek istiyorum.

Teşekkürler...
 
Ynt: Fazla çalışma ve Yıllık izinlerin verilmemesi

İşverenle konuşup mutabık kalmanızı öneririm. Bu yazdıklarınızı gerekirse işverene söyleyin. Resmi yollara başvurmadan önce diyalog son ana kadar denenmelidir.
 
Ynt: Fazla çalışma ve Yıllık izinlerin verilmemesi

Sn.nguroy un belirttiği gibi; işverenle görüşmek elbet ilk yol olmalıdır.En hızlı çözüm bu şekilde olacaktır.
İşverenle görüşmenizden bir sonuç çıkmıyorsa, belirttiğiniz fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle ihbar süresine uyma zorunluluğunuz bulunmadan derhal sözleşmenizi feshedebilirsiniz.
 
Ynt: Fazla çalışma ve Yıllık izinlerin verilmemesi

Çok teşekkürler.

Bu konuda gerekirse şahitlik yapacak eski çalışanlarda var.
 
Ynt: Fazla çalışma ve Yıllık izinlerin verilmemesi

Şahitle ispatlamak çok zor ve uzun bir süreçtir.
 
Üst