Fazla Mesailer Bordroda Gösterilmiyor Ne Yapabilirim ?

Üyelik
25 Eki 2016
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Çalıştığım yerden mesaili ücretim 2500 tl fakat ssk bildirgesinde 2300 gözüküyor ne yapmalıyım sordugumda ise bizim böyle bir sözleşmemiz yok daha yüksek gösteremiyoruz diyorlar nereye sikayet edebilirim?
 
Sözleşmede yok ne demek ya. Sözleşmede sabit bir aylık ücret yazar mesailerinde ayrıca bordroya ekleneceği belirtilir. İşveren ile görüşüp mesailerinde bordroya eklenmesini söyleyin. Eğer eklemezse şikayet edeceğinizi dile getirin. Hala yapmazsa şikayet edin. Tabi işinizi kaybetme riskinizde var.
 
Önce alo 170 hattını arayarak şikayet edin. Muhtemelen bir denetçi gelir. Denetçi işçilerle görüşür. Ona durumu anlatırsınız. Hala çözülmezse iş mahkemesine gidersiniz.
 
mesaili ücretim .......tl.demek,maktu aylık ücretli çalışansınız demek olur ki böyle ise sınır yılda 270 saat,bu süreyi aşan kısım ise ayrıca ödenir,Sn.rietveld in dediği gibi de f.çalışmalar bordroda gösterilmeli,işverenin düşünce ve uygulaması yanlış,mümkünse işverenle usül dairesinde görüşerek halletmeye çalışınız.çözülmez ise tabibi hukuk yollarından hakkınızı arayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst