Fesih Bildiriminde 6 Günlük Süre

islm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
4 Nis 2013
Mesajlar
544
Konum
Kocaeli
İyi çalışmalar,

08/08/2015 tarihinden beri işe devam etmeyen bir personelimiz bulunmakta, noterden ihtar çekmek istemekteyiz. Kanunda olay öğrenildikten 6 iş günü içinde ve herhalde fiilin öğrenilmesinden itibaren 1 yıl içinde fesih yapılması gerekmektedir demektedir. şimdi biz noterden ihtar çekerken ve kişi hakkında devamsızlık tutanağı düzenlerken bu 6 iş günü süreyi nasıl hesaplamamız gerekmektedir. Bu gün ayın 19'u olduğuna göre devamsızlık tutanağını ardı ardına 2 iş günü olarak 11/12 devamsızlık düzenleyip 13'ünden itibaren de 6 günlük süreyi başlatarak noterden ihtar çekmemiz yerinde olacak mıdır.(cumartesi günü çalışılmaktadır.)
Bir diğer sorum bu altı günlük süreyi kullanmadan yani 6 günü geçirirsek ne olur.
 
Son düzenleme:
Devamsızlığın başladığı günden itibaren her gün için tutanak tutun.
Çalışanınıza ( daha doğrusu çalışmayanınıza) noter kanalıyla 08.08 tarihinden itibaren devamsızlığı bulunduğunu,3 gün içinde geçerli yasal mazeret bildirmemesi durumunda sözleşmesinin iş kanunu 25/II-g bendine göre tazminatsız olarak feshedileceğini bildirin.
SOnrasında gönderdiğinizi ihtarın karşı taraın eline ulaştığı tarihi takip edip , alındığı günün ertesi günü1.gün olmak üzere noter ihtarınızda tanıdığınız 3.gün de bir yanıt gelmedi ise, ertesi gün devamsızlık nedeniyle işlemleri yapabilirsiniz.
devamsızlığın başladığı tarihten fesih tarihine kadar geçen süre için de çalışılmadı göstrin
 
Cevabınız için teşekkür ederim ama; şunu merak etmekteyim bu kanunda ki fesih için 6 iş günlük süreyi nerde kullanacağız. Anlamak için soruyorum işe devamsızlık tarihi 08/08 olduğu için 6 iş günü içinde mi fesih yapmam lazım yoksa ihtar eline ulaştığı zaman mı 6 iş günlük süreyi kullanmam lazım.
 
Noter aracılığıyla gönderdiğiniz ihtarda belirttiğiniz 3 günlük sürenin bitiminden itibaren kullanacaksınız.
İhtarı gönderdiğiniz tarih itibariyle devamsızlık halen devam etmekte olduğundan, 6 günlük sürenin bu noktada bir ilgisi yoktur.
Yada başka bir örnekle;
çalışanınız 8-10-11-12 sinde devamsızlık yaptı, 13. de geldi, siz 21 inde devamsızlık nedeniyle tazminatsız çıkış yaptınız, burada 12 sinden itibaren 6 günlük süreyi kaçırdığınız için tazminatsız fesih hakkınızı kullanamazsınız.
 

Benzer konular

Üst