6 temmuzdaki sınavda verilen bilanço 31.12.2002 tarihli olduğu için ilk kayıttan önce reeskont işlemleri kapatılmış, dönem sonu olmasaydı reeskontlar kapatılmamlıydı bana kalırsaaydinay ' Alıntı:6 temmuz 2003 sınavında açılış bilançosunda reeskont var. Elinde bu dönemim soru cevap anahtarı olan var mı? Tesmer ne yayınlamış bize fikir verirebilir.
esperado ' Alıntı:6 temmuzdaki sınavda verilen bilanço 31.12.2002 tarihli olduğu için ilk kayıttan önce reeskont işlemleri kapatılmış, dönem sonu olmasaydı reeskontlar kapatılmamlıydı bana kalırsaaydinay ' Alıntı:6 temmuz 2003 sınavında açılış bilançosunda reeskont var. Elinde bu dönemim soru cevap anahtarı olan var mı? Tesmer ne yayınlamış bize fikir verirebilir.
semyıl ' Alıntı:sorularım olucak cevaplarsanız sevinirim.Biliyorum çok ama malum zaman daraldı lütfen bilenleriniz yazsın.
1- biz hatır senedi verirsek nasıl kayıt yaparız. sonra bu senedi gecikme faiziyle tahsil edersek nasıl kayıt yaparız.
2- satıcıya vadesinden önce ödeme yaparsak nasıl kayıt yaparız 649 mu 153 mü kullanırız.
3- bide farklı kitaplarda farklı kullanılan şu karşılık ayırma sorularında tam anladım derken şimdi buda ne dediğim 644 ve 679 hesapları hangisi hangi durumlarda kullanılıyor.
4- taşıt aldık 20.000 ötv 2.000 bunun kdv si ne olur matraha ötv yi ekliyoruz ama kdv hesaplarken 20.000 i mi alıcaz 22.000 i mi
5- bi de şu repo deha nın bi kitabında 118 de kullanmış ama arkadaşlar 112 diyor hala muallaktayım.
6- zayi olan mallarda maliye gider olarak yazabileceğimizi söylerse bu mallar için 391 hesabını kullanıyormuyuz.
7- zayi olan malları gider yazamayacak olursak nasıl muhasebeleştiririz. 689 mu kullanırız.
Sevincc ' Alıntı:semyıl ' Alıntı:sorularım olucak cevaplarsanız sevinirim.Biliyorum çok ama malum zaman daraldı lütfen bilenleriniz yazsın.
1- biz hatır senedi verirsek nasıl kayıt yaparız. sonra bu senedi gecikme faiziyle tahsil edersek nasıl kayıt yaparız.
2- satıcıya vadesinden önce ödeme yaparsak nasıl kayıt yaparız 649 mu 153 mü kullanırız.
3- bide farklı kitaplarda farklı kullanılan şu karşılık ayırma sorularında tam anladım derken şimdi buda ne dediğim 644 ve 679 hesapları hangisi hangi durumlarda kullanılıyor.
4- taşıt aldık 20.000 ötv 2.000 bunun kdv si ne olur matraha ötv yi ekliyoruz ama kdv hesaplarken 20.000 i mi alıcaz 22.000 i mi
5- bi de şu repo deha nın bi kitabında 118 de kullanmış ama arkadaşlar 112 diyor hala muallaktayım.
6- zayi olan mallarda maliye gider olarak yazabileceğimizi söylerse bu mallar için 391 hesabını kullanıyormuyuz.
7- zayi olan malları gider yazamayacak olursak nasıl muhasebeleştiririz. 689 mu kullanırız.
1-hatır senedi muhasebe kaydı şöyle yapılır;
------------------/------------------------
136-diğer çeşitli alacaklar
336-diğer çeşitli borçlar
-----------------/--------------------------
senet ödendiğinde ters kayıt yapıp kapatılır.
2-satıcıya vadesinden önce ödeme yaparsak ve bize iskonto uygularsa 153 hesap kullanılır.
3-bu sorunda ne karşılığından bahsettiğini anlamadım
4-taşıt alımlarında önce matraha ötv eklenir sonra ötvli tutara kdv uygulanır 22.000 matrah alınacak.
5-Repo işlemleri eskiden menkul kıymetler içinde gösterilmekteydi. 67 seri nolu KVK Genel Tebliği ile bu uygulama kaldırılmış, repo işlemlerinin de vadeli mevduat olarak düzenlenmiştir. Bu sebeple repo vadeli mevduat gibi 102 Bankalar hesabı içinde gösterilecekdir diye başka bir başlık altında okudum uygulamada 112 hesap daha çok kullanılmakta 118 i savunanlarda var bende muallaktayım ancak yukarıdaki tabliğe göre 102 kullanılmalı
6-hayır zayi olan mallarda kdv kullanılmaz alış faturasında yer alan mal bedeline ödenen kdvde eklenerek 689 hesaba atılır
7-zaten zayi olan mallar 689 hesapta izlenir gider yazmak istemiyorsan 689 un altında kanunen kabul edilmeyen gider hesabı açıp orada talip eder gelir tablonda gösterir beyannamende kkeg yazarsın
ben kendi bilgime göre cevapladım yanlışsam düzeltin lütfen :![]()
neslihanak ' Alıntı:vallahi arkadaşlar benim tahminim ara bilançoda reeskont olmayacağı üzerine olursada açılış kaydından önce ters kayıt yapılmayacak diye düşünüyorum.Yine ters kayıt sonraki yıl başında yapılacaktır.
suna-34 ' Alıntı:Sevincc ' Alıntı:semyıl ' Alıntı:sorularım olucak cevaplarsanız sevinirim.Biliyorum çok ama malum zaman daraldı lütfen bilenleriniz yazsın.
1-hatır senedi muhasebe kaydı şöyle yapılır;
------------------/------------------------
136-diğer çeşitli alacaklar
336-diğer çeşitli borçlar
-----------------/--------------------------
senet ödendiğinde ters kayıt yapıp kapatılır.
2-satıcıya vadesinden önce ödeme yaparsak ve bize iskonto uygularsa 153 hesap kullanılır.
3-bu sorunda ne karşılığından bahsettiğini anlamadım
4-taşıt alımlarında önce matraha ötv eklenir sonra ötvli tutara kdv uygulanır 22.000 matrah alınacak.
5-Repo işlemleri eskiden menkul kıymetler içinde gösterilmekteydi. 67 seri nolu KVK Genel Tebliği ile bu uygulama kaldırılmış, repo işlemlerinin de vadeli mevduat olarak düzenlenmiştir. Bu sebeple repo vadeli mevduat gibi 102 Bankalar hesabı içinde gösterilecekdir diye başka bir başlık altında okudum uygulamada 112 hesap daha çok kullanılmakta 118 i savunanlarda var bende muallaktayım ancak yukarıdaki tabliğe göre 102 kullanılmalı
6-hayır zayi olan mallarda kdv kullanılmaz alış faturasında yer alan mal bedeline ödenen kdvde eklenerek 689 hesaba atılır
7-zaten zayi olan mallar 689 hesapta izlenir gider yazmak istemiyorsan 689 un altında kanunen kabul edilmeyen gider hesabı açıp orada talip eder gelir tablonda gösterir beyannamende kkeg yazarsın
ben kendi bilgime göre cevapladım yanlışsam düzeltin lütfen :![]()
hatır senedi verildiğinde şöyle kayıt yapılır:
tesmerin cevabında sizin dediğiniz kayıt mevcuttur fakat yanlış bir kayıttır