Finansal Muhasebe-Yusuf Sürmen Çalışma Yöntemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer313
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Finansal Muhasebe-Yusuf Sürmen Çalışma Yöntemleri

arkadaşlar herkese merhaba. ben 2 aydır formu takip ediyorum ve ilk sınavıma temmuz dönemimde girdim.

dört dersten geçtim fakat ben 2 derten gemeyi bekliyorum. finansal muhasebe:50 analiz 70 temel hukuk 70 meslek hukuku :50 sadece analiz ile temel hukutan geçeceğimi sanıyordum.

özellikle şunu belirteyim finansal muhasebeden 50 alamma çok şaşırtıcı geldi ben soruları çözerken kdv yi karıştımıştım ve kusurlu rakamlar çıkarmıştım sözel sorulara da pek doğru cevvap verdiğimi sanmıyorum demekki hoca hesap kodlarına bakıyor rakamlara değil mesela taşıt alımı ile ilgili soru özel işlem vergisini maliye ekleyip öyle kdv ayırmıştım hatta dahil ayırdığımdan kusurlu rakalmlar çıkmıştı nasıl geçtiğimi bende nalamdım ama çok şükür geçmişim hatta kita bile geitrmiştim trabzondan herkese başırılar bu bilgileri paylaşayım dedim size saygılarımla

firat072 ' Alıntı:
arkadaşlar herkese merhaba. ben 2 aydır formu takip ediyorum ve ilk sınavıma temmuz dönemimde girdim.

dört dersten geçtim fakat ben 2 derten gemeyi bekliyorum. finansal muhasebe:50 analiz 70 temel hukuk 70 meslek hukuku :50 sadece analiz ile temel hukutan geçeceğimi sanıyordum.

özellikle şunu belirteyim finansal muhasebeden 50 alamma çok şaşırtıcı geldi ben soruları çözerken kdv yi karıştımıştım ve kusurlu rakamlar çıkarmıştım sözel sorulara da pek doğru cevvap verdiğimi sanmıyorum demekki hoca hesap kodlarına bakıyor rakamlara değil mesela taşıt alımı ile ilgili soru özel işlem vergisini maliye ekleyip öyle kdv ayırmıştım hatta dahil ayırdığımdan kusurlu rakalmlar çıkmıştı nasıl geçtiğimi bende nalamdım ama çok şükür geçmişim hatta kita bile geitrmiştim trabzondan herkese başırılar bu bilgileri paylaşayım dedim size saygılarımla

ben de o kadar yapmama rağmen finansaldan nasıl kaldığımı anlamış değilim...!!!

Ne yani geçenlerin kimileri yanlış yapıp geçtiğini söylüyorlar.Kimeleri sermayeyi tuturamamış kimileri zararı tuturamamış nasıl iş anlamadım.cevap kağıdını okurken yere çizgi mi çiziyor çizginin üstüne gelen geçiyor diğerleri kalıyor mu ne iştir ya ... >:(

aazakli ' Alıntı:
Ne yani geçenlerin kimileri yanlış yapıp geçtiğini söylüyorlar.Kimeleri sermayeyi tuturamamış kimileri zararı tuturamamış nasıl iş anlamadım.cevap kağıdını okurken yere çizgi mi çiziyor çizginin üstüne gelen geçiyor diğerleri kalıyor mu ne iştir ya ... >:(

Nasıl herkes denetimden kaldığında arkadaş 80 lik kağıt verdim 30 aldım dedi ve sonuçlar yayınlanında hoca kaynak göstermek zorunda kaldı. Hoca cevaplarda hasan türedinin kitabının aynısını istedi.
Bu durumda buna benzer bir durum olmalı. Hocanın kendi kitabı var, notları var muhasebe yoruma dayalıdır ancak adam kendi istediği gibi istiyor ve biz belge alacaksak buna mecburuz o yüzden bir kere adamın bir diline aşina olmalıyız ki ne istediğini anlayalım.
Ben yusuf hocanın kitabını aldım bugün kargoyla geldi. Kitapta muhasebe evraklarından girmiş dönem sonu işlemlerinden çıkmış bakalım kitabından anlayabileckemiyiz hoca sınavda ne istiyor bir görelim.

Tavsiye sadece ... Prof.Dr.Orhan Sevilengül Genel Muhasebe kitabından çalışan arkadaşlara çok faydası olacaktır.

lithium ' Alıntı:
hocanın ders notlarına ulaşabilsek en azından çözüm yöntemleri hakkında fikir sahibi olurduk
temmuz sınavındaki soruları uygulamada ve teoride bize öğretilen tek düzen hesap yöntemine göre çözdüğüm halde kaldım bu dersten
[/quot slm arkadasşlar benimde tek ders muhasebe kaldı 3. hakkımı kullanıcam aralıkta .size kitabı temin edebileceğiniz yayın evinin telefonunu veriyorum.kitabı almak şart!yoksa smmm olamayacağız.04623268590 derya kitapevi ayrıca stonhand arkadaşımız kitaptan notlar yayınlıyor.çok güzel anlatıyor.mutlaka onları okuyun.önyargılarınızdan kurtulursunuz.kolay gelsin....

smmmkaradag ' Alıntı:
Tavsiye sadece ... Prof.Dr.Orhan Sevilengül Genel Muhasebe kitabından çalışan arkadaşlara çok faydası olacaktır.

kardeş bir bildigin varsa söylede millet şimdiden önüne baksın.

birşey biliyorsan söyle bilmiyorsan ortaya birşey atıp milletin kafasını bulandırma.