Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

Bugün sadece finansal muhasebe dersinden girdim. Burdaki mesaj yazan tüm arkadaşlarında en az benim kadar çalışıp emek verdiğinden eminim. Geçen dönemki sınavın özellikle 1. sorusundan ve kdv ile ilgili birçok kişinin ben dahil kalmasından dolayı bu sınavın biraz daha kolay değil ama yumuşatılmış daha basite indirgenmiş geleceğini düşünüyordum.

Ama herkes gibi yanılmışım. Sınavdan çıktından sonra bir kaç tanıdığım mali müşavir olan ve yeni olmuş arkadaşlarımı aradım. kafama takılan bir iki soru vardı onları sordum. inanın hiçbirisi cevaplayamadı. tek hesap ismi veremediler. ben bile onlardan iyiymişim dedim kendimce.

Sınavlar zor sorulur insanları test etmek için sorulur bilgilerini ölçmek için sorulur ama bukadarda olmaz yani. kaçtane muhasebeci veya kaçtane stajer meslek mensubu hergün akretitif açıyor veya hergün şirket devralıyor yada nebiliyim tahvil çıkarıyor kar payı dağıtıyor. çok az şanslı kişiler bu hesapları kullanıyorlardır onlarda ayda yılda bir defa ancak. bu hesaplar özellikli hesaplar ve bu hesapları bilmemek demek bu işi bilmiyoruz anlamınada gelmiyor. ama şundanda emin olun içimizde hala hatta geçmiş dönemlerde bu dersi geçmiş olanlarda dahil yevmiye kayıtlarını mal alış satışı kdv ayırmayı bilmeyen insanlar var ve bunların çoğu belgelerini aldı. ben çevremden en az iki üç kişi sayabilirim. insanların zamanında adını soyadını yazıp geçtiği dersten bukadar kasmak ama zor değil zorun ötesinde birşey bu. neyse hayırlısı olsun.

bir diğer konuda

Geçen dönem yine herkes haklı olarak tepkilerini gösterdiler sağa sola şikayet ettiler ama hiçbir sonuç çıkmadığı gibi tam ters tepti. bence bu sınav adamın tesmere olan bir tepkisiydi. ve komisyona girdiyse kolay kolayda çıkmaz artık komisyon değişmediği sürece. aslında bu şekilde şikayet etmekle sadece yusuf sürmenin daha fazla tepkisini çekersiniz savunduğum için değil ama adamın çizgisi belli eğer bizim düşündüğümüz gibi biri olsaydı şuan bu sınav bukadar zor olmasa bile geçen döneme yakın sorulurdu ve herkesde iyi kötü yapardı. en güzeli ben oturup şimdiden ders çalışacam hepimize geçmiş olsun allah yardımcımız olsun.

iyi de bizi geçirmediği sürece kimse belge alamayacak böyle 70 tl 70 tl nereye kadar toplayacaklar nasıl para kazancak tesmer..dertleri para çok açık....ya 1.cisi 3 saat olması çok gereksiz insana inanılmaz stres yapıyor...
bu kadar zorlamanın mantığı nedir ya..sanki herkes süper muhasebe biliyor...millet stajını daha yeni bitirdi..bize ne gösterdiler ki ne istiyorlar...en kral muhasebeciye sorssak bu soruları bilmediği sorular çıkacaktır mutlaka...
bu dünyanın öteki tarafı da var...bu kadar ahla yaşamak insana ağır gelir...nasıl hesap vercek öteki tarafta bu kadar insanın hem parasından hem emeğinden hem zamanından hem psikolojisinden hem de ailesinden çaldığı zamanın hesabını...ama eminim içi rahattır..sordu sorusunu aldı parasını...düşünmek ,üzülmek kısmı da bize düştü :(:(

:-[ herkeze geçmiş olsun öncelikle mart sınavına ilk kez girdim ve 7/6 ders geçtim kaldığım ders malesef finansall dı siteyi sürekli takip eden biri olarak komisyondaki hocanın yusuf sürmen olduğunu öğrendiğim gibi trabzondan kitablarını sipariş ettim kitap iki set halinde taş devrinden bir başlıyor anlatmaya sözelden başka birşey yok gereksiz bilgiler bu ikinci girişimde kişinin kitabından çalıştım ama boşuna verdiğim emek çektiğim stress tamamen asosyal bir hayat yaşadım herşeyi sınava endeksledim çaldığı emekmi zaman mı isyanlardayım böyle birşey yok sınav kağıdında yazıyor yevmiye kayıtları 54 gelir tablosu 5 bilmem ne adam sonuçtan gidiyor sonuç yanlışsa olay bitmiştir zaten gelir tablosu ve kapanışlarada yanlış bilgiler gittiği için tamamen iptal ben mart sınavından 36 ile kaldım bu sınav ve diğer sınavlar hakkında aşırı karamsarım akreditifin ne olduğunu kaydını bilemyen mevzuattan haberi olmayan günümüz malimüşavirleri cirit atarken hiçbir insan evladına göz göre göre budenli bilinçli bir işkence yapılamaz tamamen psikolojik savaşş

arkadaşlar akreditif sorusunda şöyle bir mantık yürüttüm, sonuçta mal almak için giden bir para söz konusu yani avans, ben de kaydı 159 a attım inşallah doğrudur...

bende akreditifte 159u borçlandırıp 300ü alacaklandırdım.
kendimce mantık yürüttüm ama doğrumu bilmiyorum :(
nasıl geçicek bu 60 gün.
tek dersim finansal.geçen dönemde tek dersimdi yine verememiştim.
işin kötüsü çok emin değilim ama bu belkide son hakkımdı :(
allah hakkımızda hayırlısını versin.

arkadaşlar sınavda hangi kaydı nasıl yaptığımızı paylaşsak hiç olmazsa bi fikrimiz olur.
mesela ben sermayeyi 294,000 buldum.
stmm 34500 dü sanırım.
ve zarar çıktı.oda sanırım 27650 gibi bi rakamdı.
kapanış kaydım tutmaz diye korkuyodum ama şükür ki tuttu.441,860 dı sanırım toplamları.
sizler neler yaptınız?

niye 300 ü alacaklandırdın anlamadım, zaten 2000 euro karşılığı parayı peşin vermişler ben kasayı alacaklandırdım,
sermaye 294.000, stmm 32.000, zarar 19.900, kapanış kaydı 435.230, bilonço aktif pasif 358.730 buldum ben

peşinmiydi o :( inanmıyorum ama gitti bi kayıt.ben daha önce hiç akreditif açma kaydı görmediğim için onu bi nevi bankada kredi gibi düşündüm.peşin olduğu zaten dikkatimden kaçmış tamamen.
bilançoyu yetiştiremedim zaten.
diğer rakamlarımızda tutmuyor,sermaye hariç.
sonuç tutmasa bile yevmiye kayıtlarına puan verirler dimi.
ne bilim tek tek kayıtlardan bide sözellerden bi 50 olmaz mı yaaaaaa....
eziyet bu başka bişey değil.

elfstrl ' Alıntı:
cevaplar ne zaman açıklanır acaba dehada.
valla deha da bi enteresan yılların hocaları geçen sınavda bizim 3 saatte yaptığımız soruları (daha doğrusu yapamadığımız :-\) onlar 3 günde açıkladı, bu sınavı da tahminim en geç yarın açıklarlar, bugün öğleden sonra da olabilir tabi.

Muhasebe ve maliyet sorularını hazırlayan şahsiyetlerin kulaklarının nasıl çınladığını tahmin edebiliyorum.

denetim sınavındaki itiraz dedlim arkadaşalr bu sınva nasıl denetimdi soruları gördük demekki hak arayaınca oluyor bişeyler

stajer34 ' Alıntı:
denetim sınavındaki itiraz dedlim arkadaşalr bu sınva nasıl denetimdi soruları gördük demekki hak arayaınca oluyor bişeyler

Arkadaslar keisnlikle hakkimizi aramaliyiz! Yaptiklari haksizliklari uzun uzun yazmaya gerek yok! TESMER'i arayalim,fax gecelim her sekilde tepkimizi belli edelim! Az once tesmer'i aradim! Tepkilerimizin yonetime bildirildigini ve yazili ve fax yada maille de tepkilerimizi iletebilecegimiz soylendi.

hak verilmez,alınır!!! bizim günahımız üniversite mezunu mu olmak gelen geçen vuruyor.şamaroğlanına döndük sm lere lise1 muhasebesi sınav sorularını sorarken eli titremeyen komisyonun bizim kalemimizi kırmak neden bu kadar hoşlarına gidiyor mail yağmuruna tutalım,dediğim gibi denetimde hakkımızı aradık adalet yerine geldi sıra finansal için

az önce yusuf sürmene mail attım, kendi sitesinde vize ve final cevaplarını yayınlıyo, bizim cevapları da yayınlar mısınız diye, bakalım ne cevap gelecek ???

o şimdi cevap filan derdinde değil...derin sularda dalmak derdinde...:(:(

finansal muhasebe hocası üniversite hocası mantığından sıyrılmadan soru soruyor...nedenmi? eee üniversitede ders anlatırken akreditifdi ne bileyim ithalattı ihracattı anlatırsın gırtlağını patlatarak ve sonra dersinki öğrencilere sıra size geldi ben boğazım şişene kadar anlattım bu konuları şimdi siz cevap verin bakalım ne kadarını anlamışınız?bizimki mesleki sınav sayın sürmen her gün mükellefler özel kesim tahvil almıyor satmıyor akreditif ne menem şeyse onunla tanışmak şerefine henüz nail olamadım ben mesela ortakğın şirketini devralan bir mükellefimiz olmadı bankanın elektrik faturasını düşünecek vaktim olmadı vallaha iş, ev, ders derken bu iş şamfıstığını yeşile boyamak gibi kalıyordu galiba...yaa hocam özetle biz akademisyen olmayacağız bizimki mükelleflere ilişkin muhasebe kaydı sorsana adamakıllı mal alışı satışı iade borç ödeme tahsilat v.s. bak işte biz bunları yapıyoruz maliyet muhasebesi sor hatta onuda ayıp karşılamayız ama bu sorular yakışmadı be hocam bizle alakası yok ne oldu egon tatmin oldumu?bari bu sorular bir kişinin işine yarasın:)))))))))gerçi gıyaben çok hayır dua aldın her soruyu okudukça dua ettim bol bol sana ve benle beraber birçok sınavzede arkadaşımda dua etmiştir eminim:))))

işin bi de teknoloji tarafı var, artık herşey paket programlarda var, elle bişey yapılmıyoki, iade faturasını giriyosun kodları otomatik atıyo, bu kadar kasmanın ne manası var yani...

adam hasta bu kadar basit...ben yıllarımı verdim kitap yazdım öğrettim hoca oldum süper bir karizma yaptım....ben bunları bilirken birileri bilmeden bu işi yapıyor diye diye hasta olmuş...normal değil...istediği ben biliyorum onlar da bilsinler...bırak sadece sen bil...farkını böyle ortaya koy..gözümüze soka soka gösterme!!!!millet işimizi nasıl kolay yürütürüz diye düşünüp her gün zamandan faydanlanma adına programlar yazarken hocam kastıkça kasmış...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...