fonradar

Firma Kiralamak

furkan yasar

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Haz 2005
Mesajlar
295
Konum
BURSA
merhaba kolay gelsin

1-tekstil ve akaryakıt şirketi birleşebilir mi ? muhasebe açısından aynı hesap planında tutulabilir mi ?

2-bir tekstil firması akaryakıt istasyonu almayıp işletmesini kiralayabilir mi ? açıklarsak kişi satmak istemiyor ilgilenemediği için kiralam istiyor ? yasal olarak yapılabilir mi ?yapılırsa nasıl yol izlenmeli

bu takım sorularımız için kitap ve kaynak tavsiye edbilirmisiniz
 
Ynt: Firma Kiralamak

1-Birleşir.Tutulabilir, gerekli alt hesaplar açılarak neden olmasın.!
2-Tekstil firması maksat ve konu değişikliğine gitmek zorunda, faaliyet alanlarına akaryakıt ile ilgili herşeyi eklemek zorunda, işletme kiralamak, işletmek dahil.İştirak, bağlı ortaklık şeklinde hisse devri ile ortaklık kurulabileceği gibi, bir sözleşme ile tesisin işletmesini de yapabilir diye düşünüyorum.


Kolay gelsin.
 
Ynt: Firma Kiralamak

teşekkürler

tesisin işletilmesi esnasında belge ve fatura basımı beyannameler konusunda bilgi verirmisiniz
 
Ynt: Firma Kiralamak

Bu konularda uzman değilim ancak, bildiğim kadarı ile, aranızda bir sözleşme yapılacak, bu sözleşmeye istinaden siz firma sahibine kira ödeyeceksiniz.(İşletme hakkı kirası)
Bu durumda da siz orayı şube gibi göstereceksiniz, yada yeni bir şirket kuracaksınız oraya müstesna olmak üzere.Kiralayacaksınız ve işletmenin sahibine kira ödeyeceksiniz.Bu durumda da şirket merkezinden yapılan işlemler devam etmeli, beyannameler merkezden verilmeli.
Yeni fatura bastırabileceğiniz gibi, merkez faturalarını da üzerine şube adresini de eklemek şartıyla da kullanılabilir.
 
Üst