Firmaya Alınan Tabloları Demirbaş Olarak Değerlendirebilir..

Üyelik
3 Ocak 2006
Mesajlar
21
Merhaba

Çalıştığım firma İşyerinde Kulanmak daha doğrusu işyerinin güzel görünmesi için öfislere asmak üzere tablo aldı toplam fiyatı 9 000 YTL

Bu durumda ben bunları Demirbaş statüsünde mi değerlendirmeliyim.
Eğer öyle ise Faydalı ömür tablosundaki kodunu söyleye bilirmisiniz.

Saygılarımla,
 
Sn. Tuncay Bey,

3.1 ) İşyerinde kullanılan Mobilyalar , Ekipmanlar ve Diğer Demirbaşlar : Bu sınıf masa, mobilya , dolap ve ofiste kullanılan iletişim araçları gibi kıymetleri içerir. geçmektedir.

Bana göre almış olduğunuz tabloları bu grupta izlemelisiniz. ( faydalı ömrü 5 yıl )

iyi çalışmalar...

biricik
 
biricik' Alıntı:
Sn. Tuncay Bey,

3.1 ) İşyerinde kullanılan Mobilyalar , Ekipmanlar ve Diğer Demirbaşlar : Bu sınıf masa, mobilya , dolap ve ofiste kullanılan iletişim araçları gibi kıymetleri içerir. geçmektedir.

Bana göre almış olduğunuz tabloları bu grupta izlemelisiniz. ( faydalı ömrü 5 yıl )

iyi çalışmalar...

biricik


Teşekkür ederim.
Sn. Biricik
 
Sayın Tuncay Karaalp,
V.U.K.'ndaki amortisman mevzuu maddesi ve ilgili 333 sıra nolu V.U.K. genel tebliğinde amortisman konusu ve oranları açıklanırken; işin/faaliyetin yürütülmesi için gerekli olan, olmazsa olmaz nevinde olan iktisadi kıymetler kastedilmiştir.
Amortisman listesi içersinde de süs olarak resim tablosu açık bir şekilde belirtilmemiştir.
Bundan dolayı da büronun güzel görünmesi için alınan tablolar (bence tablolar büro için gereklidir) için bakanlıktan izin ve görüş isteyiniz derim.
Selamlar...
 
Sayın Karaalp

Tablolar, özel bir grupta sayılmamış.

Ama, 3.73 sıra no. ile "Diğer sınıflarda sayılmayan demirbaşlar" bölümü açılmış. Amortisman oranı da % 20 olarak belirlenmiş.

Bence bunu kullanabilirsiniz.
 
Merhabalar

VUK. 313. maddesine göre demirbaşların amortismana konu olabilmeleri için zaman içinde yıpranmaya, değer kaybına maruz kalmaları gerekir. Aksi halde amortismana konu olmazlar. Örneğin arsa ve arazilerde amortisman ayrılması söz konusu olmaz. Tablolar da böyledir. kaldı ki sanat eseri bir tablonun zaman geçmesiyle değer kaybetmesi bir yana, değer kazanması bile mümkündür. Bu nedenle resim tablosu için amortisman ayrılması mümkün değildir.
------------------------------------------
 
Sayın forumdaşlar bu konuya iki cümle ilede ben kaıtlmak istiyorum.
Sayın Forumdaş Osman Erol'un Değerlendirmesi doğrudur.

Saygılar FERHAT
 
Sevgili arkadaşlar,

Bende Osman ve Ferhat Beye katılıyorum. Hem yıpranma ve aşınmaya maruz kalma, hemde zaman geçtikçe daha da değerinin artması beni bu düşünceye itiyor. Ayrıca işyerine yapılan harcamanın mutlaka ticari kazançla doğrudan veya dolaylı olarak alakalı olması gerektiğini, buradaki tablo konusunda tam tatmin olmadığımı belirtmek istiyorum. Kendi adıma ben bunun bırakın amortismana tabi tutulmasını, gider olarak bile kaydında çekincelerim var. Tuncay Bey' leri söylediklerimden müstesna tutmak isterim. Ama bu tür alımlar, kötü niyetli tacirlerde istismara konu edilebilir diye düşünüyorum.
 
Üst