Forumda Üslup Yaklaşımı.

  • Konbuyu başlatan demiral
  • Başlangıç tarihi
D

demiral

Ziyaretçi
Sayın Forum Üyeleri,

Forumda açılan konularda sorulara verilen cevaplarda üslup olarak hiç tasvip edilmeyen cevap şekilleri son günlerde hat safhaya ulaştığı görülmektedir. Sorulara verilen cevaplarda her ne kadar yanlışlıklar var ise bu yanlışlıkları düzeltmek adına forum üyeleri görüşlerini yazdıklarında yanlış bilgi paylaşımı yapan forum üye (leri) si düzeltme yapan forum üyesine üslup ve yaklaşım olarak hiçte hoş olmayan cevaplarla geri dönüş yapmaktadır. Doğruları söylemek ve/veya hataları düzeltmek bu kadar yanlışmıdır diye sormak istiyorum. Ben kendi adıma meslek mensubu arkadaşlarımdan bu tarz cevaplar vermemesini özenle rica ediyorum. Konuya ve foruma bu konu hakkında ne katabiliriz diye düşünen arkadaşlarında mesajlarını bekliyorum.

Herkese en derin saygılarımla,
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

sn.demiral

siz yorumunuzu yapıp birde soruyu soran kişiye benim verdiğim cevap doğru kimseyi dinlemeyin diyorsunuz .
bu da çok etik bir davranış değil !
sizin olduğu kadar her üyenin yorum yapma hakkı var önemli olan saygı duymak .
herkes bilgisini paylaşmakta özgür ve bu site o yüzden kurulu.

ayrıca sizin doğru dediğiniz şeyin bir dayanağı yok
yada yapın diye savunduğunuz olayı soruyu soran arkadaş personelinin izinlerini devretsin sonra izni kullandırdığına dair bir belge sunamasın işçide şikayet etsin yada denetime girsin hep birlikte sonucunu görelim .
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Sayın demiral bugünlerde bazı üyelerimizin davranışlarından dolayı bence yerinde bir paylaşım olmuş.

Sayın derin_34 çok doğru söylüyorsunuz size katılıyorum önemli olan saygı duymak (fakat bu sizin içinde geçerli)

Eğer forumu cok iyi takip ediyorsanız daha önce vade hesaplama ile ilgili Sn.demiral ile Sn bülent249 arasında fikir ayrılığı olmustu Sn demıral bı ayrıntıyı atladığı için Bülent Bey kendisini uyarmıştı Sn demiral sonradan farkına varınca kendisinden özür dilemişti Ben Sn demiral'in ya da başka bir üyenin cevaplarında benim cevabım kesin doğrudur kimseyi dinlemeyin anlamı cıkaramadım ama siz nedense sadece Sn demirale değil yardımcı olmaya çalışan diğer üyelere de sürekli ters cevap verme çabasındasınız diye düşünüyorum...
Bknz:
http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,39145.msg235752.html#msg235752

http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,834.msg236623.html#msg236623

Umarım bu gün olanlardan sonra herkes yazdıklarına daha fazla dikkat eder....


İyi çalışmalar....
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Sayın forum üyeleri,

Forum Kuralları Madde 3:
- Mesajın içeriği mesajı gönderenin sorumluğundadır, Alomaliye.com?u bağlamaz.

Biz burada yazılan cevaplara, kurallara aykırı olmadığı sürece karışmıyoruz. Elbetteki konulara saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde yaklaşmalıyız. Biz elimizden geldiğince burada bu ortamı sağlamaya gayret ediyoruz. Fakat sizinde üslubunuz doğru değil. "Bu işe bir önlem alın yoksa forumu bırakacağım yöneticilere duyurulur "demeniz bizi üzmektedir. Buda yanlış bir üsluptur.

Bu konuda neler yapılabilir? Önerisi olan arkadaşlardan mesaj bekliyoruz.

Saygılarımızla
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Selamlar.Aslında konuya iştirak etmek gibi bir niyetim yoktu ama sayın admin'in isteği doğrultusunda kendi fikirlerimi yazmak istedim.
Maalesef sanal ortam paylaşımlarında bilerek veya bilmeyerek bazı olumsuz yaklaşım tarzları olabiliyor. Bunu hepimiz yapıyoruz.Takdir edersiniz ki yazı dili ile konuşma dili çok farklıdır.Yazı dilinde tonlama yapılamadığından duygu ve düşünceler belirli işaret ve şekillerle anlatılmaya çalışılır.Bu da sanal yazışmaların bir gereğidir.Çok basit bir virgül işaretini bile yanlış yere koyduğunuzda anlam tamamen değişebilir.Yazarken bu tür şeyleri acaba ne kadar düşünüyoruz?Dil bilgisi ve gramer kurallarına uymak,yazdıklarınızın iyi ve net bir şekilde anlaşılmasını sağlar.

Bizler maalesef tartışmayı bilmeyen,tartışmayı bağırmak,sinirlenmek ve bildiğimizi karşımızdakine zorla kabul ettirmek şeklinde algılayan bir toplumuz.Burada sadece bilgilerin paylaşıldığını kimseye birşeyin zorla kabul ettirilmeye çalışılmadığını anlamak lazım.Bu düşünce, karakterimize o kadar işlemiş ki,sanal ortamda bile önüne geçemiyoruz.bazen "en son sözü ben söylemeliyim" havalarına giriyoruz.Karşınızdaki de aynı şekilde düşündüğünde maalesef o en son söz bir türlü gelemiyor ve ortam ister istemez geriliyor..Noktayı koymayı veya ortam gerildiğinde ortamı yumuşatmayı bir türlü bilmiyoruz.Ya da biliyoruz da (alttan almak tabiri herhalde yerine olur) alttan alan ben olmayayım diye mi düşünüyoruz?Onu bilemiyorum.
Ben,bu mesleği yapanları hem öğrenci hem öğretmen olarak nitelendiriyorum.Çünkü bir yandan öğrenmeye devam ederken bir yandan da öğretmeye çalışıyoruz.Öğretmek çok zordur, sabır ister,anlayış ister,vs.öğretmenlerimize Allah kolaylık versin.Ayrıca güzel bir Türkçe'de ister. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu eminim ki mesleklerinde belli bir kademeye erişmiş, artık öğrenmenin yanında öğretme aşamasına da ulaşmış kişiler.Kişinin gerçekteki öğretiş şekli sanala da yansımalı.Yoksa gerçekte farklı sanal da farklı mı davranıyoruz?.Onun da kararını artık o kişi kimse ona bırakıyorum.
Herkes bildiği konularda ukalalık yapmayı sever,bu da normaldir.Seviyesini ayarlarsan,ukalalık kötü bir şey değildir.Fakat bunu yaparken de karşındakini küçük düşürmek,alaya almak,kabaca yazayım iplememek,düşüncelerini önemsememek vb.girişimlere girilirse,ukalalık,artık iticilik ve sevimsizlik boyutuna ulaşır.Zaten zor bir şeyi yapmaya çalışıyoruz,yazışarak anlaşmaya çalışıyoruz bir de o şekilde davranırsak o zaman kişileri buradan uzaklaştırırız,ortamı gereriz ve forum kalitesini düşürürüz.

Konu ile ilgili söylenecek çok şey var aslında.Ama uzatmaya pek niyetim yok..Eğer bana "ne yapılmalı" diye soruyorsanız şöyle bir sıralama yapabilirim.

1- Bu konuda forum yöneticileri bir şey yapamaz.Belirli kuralları koyarlar ve ancak uyulmasını takip edebilirler ve yine kurallar gereği kendi müeyyidelerini uygularlar.
2- Forum, katılımcıları ile vardır ve var olması da katılımcılara bağlıdır.O nedenle herşey katılımcıların elindedir.Ben buranın üyesi isem kaliteyi korumak için uğraşmam ve benzer yerlere örnek olmam lazım.Demeliler ki,alomaliye forum çok iyi,arkadaşlar çok saygılı,konulara çok hakimler,hepsi yardımsever.Bunları söylemeleri beni mutlu eder.Diğer arkadaşları da mutlu etmeli ve ona göre davranış ve yazılarımıza çeki düzen vermeliyiz.
3- Söylediğiniz şey yanlış,hatalı veya eksikte olsa özür dilemesini veya tamamlayan ya da doğrusunu yazana teşekkür etmesini bilmeliyiz.Cem yılmaz'ında dediği gibi güzel şeyleri sessiz ama olumsuz ya da yanlış şeyleri bağırarak söyleriz ya, burada da genelde aynısı yapılıyor nedense.
4- Alttan almayı bilmiyoruz.Normal hayatta bunu yapmayın ama burası farklı.x bir şahsın söylediği bir söz yanlışta olsa hakarette olsa yine cevabını biz vermemeye çalışalım.Veya vereceksekte bunu genel ekrana taşımayalım..ben konuyu kapatmak için genelde konuşmayı bırakırım.Başımızda yönetici var,çok rahatsız olursam iletirim,zaten gereğide yapılır.Olmaz,cevabı ben yazmalıyım,kabaca lafı ben sokmayalım dersek,bunun sonu gelmez.Bugüne kadar görülmüştür ki inatçılıkla birşey çözülememiştir.

Şimdilik bu kadar,belki daha sonra bişeyler daha ekleyeblirim.Saygılar.
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Sn Tahsin bey düşüncelerinizde çok haklısınız yerinde tespitler yapmışsınız.
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Rica ederim Sayın NISANLI.Düşüncelerimizi paylaştık işte..
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Sn.twolf yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler...
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

dün yaşanan tatsız olaydan dolayı çok üzgünüm ama bu durum sizin haklı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor .
haklısınız .

sadece burada birşeyi belirtmek istiyorum .
iki kişi tartışır , sorunu çözer , tartışma uzar , uzamaz ama bu iki kişinin daha kolay çözebileceği bir noktada kalır
fakat üçüncü , dördüncü , beşinci kişi işin içine girdiği zaman tartışmanın boyutu da konusuda değişir ..
en azından ben öyle düşünüyorum .

dün yaşanan tartışmada ben sorunu yada tartışmayı sn.demiral le belki bir çözüme ulaştırabilirim fakat bir konu ile alakası olmayan bir üçüncü kişinin dahil olup olayı farklı yerlere taşımasını herzaman için yanlış ve uygunsuz buluyorum .
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

İki kişi karşılıklılık istiyorsanız öm kullanın!
 
Ynt: Forumda Üslup Yaklaşımı.

Değerli arkadaşlar, bilgi paylaşımında bulunulan bu tür forumlarda elbetteki böyle ufak tefek sorunlar, kavram tartışmaları olacaktır, bunları güzel bir uslup çerçevesinde birbirimize sunarsak, o hep düşündüğümüz gergin ortam kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Bunları ne Sayın forum yöneticilerimiz ne de moderatörlerimiz önleyebilir. Bunun önlemi yine bizde bitiyor, yani biz nasıl karşımızdakinden saygı bekliyorsak aynı saygıyı karşımızdakine de göstermeliyiz. Bazen forumda çokda ileri gidilse, o tartıştılan kullanıcı ile mesaj niteliğinde olmasa bile mesajımıza sade bir gülücük bırakmak, bir tebesüm herşeyi sakin bir ortama getirecektir...

Ayrıca Sayın Derin_34 ben sadece Sn demiral ile aranızda geçen tartışmadan dolayı yazmadım sakın yanlış anlaşılmasın diğer kullanıcılar için de yazdım ama inanıyorumkı şu saatten sonra en azından bu olaya şahit olan kullanıcılarımız mesajlarında daha özenli olacaktır..Bütün forum kullanıcılarının bu konuyla ilgili duyarlı olmasını rica ediyorum...

Sevgiler.....
 

Benzer konular

Üst