Freelance olarak calışmak ve şirket kurmak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ibyet05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar

Sizlere bir sorum olucak cevap verirseniz çok sevinirim.

Yurtdışindaki bir firma için türkiyede web tasarımcı olarak çalışmak istiyorum. Yani bir nevi onların elemanı gibi olucam. Fakat ben Türkiyede olucam. Bana her ay düzenli bir maaş ödeyecekler. Bende onlara her ay fatura göndericem. Bu durumda onlara benim fatura kesebilmem için şirket kurmam gerekiyor mu ?
Yani şirket kurmadan bir fatura göndermem ileride bir soruna yol açarmı ? Teşekkür ederim.

Ynt: Freelance olarak calışmak ve şirket kurmak.

Öncelikle bir meslektaşdan profoyonel destek almalısınız. Şirket değil ama (FİRMA) kurmalısınız.
Bununla ilgili size ne yapmanız gerektiği detaylı anlatılır.

Kıymetli Dostlar,
Bir Liaison Office yöneticisi olarak freelancer hizmetlere para ödemek ve karşılığında mutlaka bir makbuz almak durumundayım. Bu sebeple aşağıdakinin sorunun yanıtı benim için de önemli.
Saygılar,
FM

ibyet05 ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar

Sizlere bir sorum olucak cevap verirseniz çok sevinirim.

Yurtdışindaki bir firma için türkiyede web tasarımcı olarak çalışmak istiyorum. Yani bir nevi onların elemanı gibi olucam. Fakat ben Türkiyede olucam. Bana her ay düzenli bir maaş ödeyecekler. Bende onlara her ay fatura göndericem. Bu durumda onlara benim fatura kesebilmem için şirket kurmam gerekiyor mu ?
Yani şirket kurmadan bir fatura göndermem ileride bir soruna yol açarmı ? Teşekkür ederim.

Yurt dışından " Ücret" alacaksanız fatura kesmenize gerek yoktur. Ancak fatura isteniyorsa o zaman ücret almayacaksınız Serbest meslek Erbabı olmalı , makbuz (fatura yerine geçen) kesmelisiniz.
Bunun için de mutlaka bir muhasebecinizin olması gerekiyor.

Merhaba,
aslında yakınımda bir muhesebe bürosu var ancak her gidişimde kapalı zamanına denk geldim.Sanırım büroda durmuyor kendileri ???

bende konu hakkında bilgi istiyorum.

şahıs işletmesi kurmak freelance calısan biri için başlangıc olarak külfetli, bunun yanında aylık sigorta ödemeleri vs de var.
Ay da bir yada farklı zamanlarda iş alma durumumum var, devamlılıgı olabilirde olmayabilirde. Bu yüzden hem aldıgım ücretin vergisini vermek amacı ile hemde fatura kesebilme adına serbest meslek erbabı olmayı düşünüyorum.
prosedürünü bilemiyorum.Ayrıca her ay sigorta ödeme yüküğmlülüğüm varmı onuda berak ediyorum.
Yukarıda muhasebeciniz olması gerekiyor deniyor. basit bir şekilde gelir gider fazla olamadıgından muhesebeyi kendimizin tutması sorun olurmu?

Teşekkür ederim

Elbette sorun olur. Muhasebeyi tutsanız bile beyannemeyi veremezsiniz.
Muhasebeciye verceğiniz para öyle önemli birşey değil canım. :)

teşekkür ederim :)

ben son sınıf öğrencisiyim. hatta uzatmadayım :) işe girişicem ancak önümü göremediğimden firma olma durumum yok suan. Ancak dediğim gibi serbest meslek erbabı olup en azından muhattaplarıma fatura vermem gerekiyor.
Alt yapı için bir miktar para harcadım. muhasebeciyede makul fiyatı seve seve verebilirim helal olsun sorun değilde, öğrenmek istediğim farklı.

örn: web sitesi yapan biri olarak serbest meslek erbabı olabilirim sanıırım?
ayrıca hosting domain konularında da çalışlma yapıyorum. Ancak okudugum kadarıyla bu kısım serbest meslek erbaplıgına uymuyor. Ancak onuda danışmanlık ücreti adı altında faturalandırabilirim düşüncesindeyim :)

şimdi sorum; ben erbap.. olunca herhangi bir masrafım oluyormu kazançtan doğan vergi haricinde?
sigorta ödemekle yükümlümüyüm. Babam memur olarak görev yapmakta ve onun üzerinden faydalanıyorum..

teşekkür ederim.