Gazlı Çakmaklarda Vergi Uygulaması Devam Edecek

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,595
Konum
İSTANBUL
Gazlı çakmaklarda vergi uygulaması devam edecek


ANKARA - Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli gazlı cep çakmaklarında, dampinge karşı vergi uygulamasına devam edileceğini bildirdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "tekrar doldurulamayan gazlı cep çakmakları" , "yalnız plastik gövde" , "ateşleme sistemi elektrikli olanlardan yalnız plastik gövdeli doldurulabilen gazlı cep çakmakları" nda uygulanan dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin, damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı başvurusu üzerine yapılan soruşturmada, yürürlükteki önlemlerin ortadan kalkması durumunda, dampingin ve zararın devam etmesi veya yeniden meydana gelmesi muhtemel olduğu tespit edildiğinden, dampinge karşı vergi uygulanmasının devamına karar verildi.

Tebliğe göre, söz konusu ürünlerin Çin Halk Cumhuriyeti'nden ithalatında dampinge karşı uygulanacak vergi, adet başına "0,03 ile 0,05 dolar" arasında olacak.

DTM'nin bir başka tebliği ile Endonezya, Malezya ve Çin Tayvanı menşeli " menteşeler, sabit askılıklar, şapkı askıları, dirsekler" in ithalatında teminat alınacak. Buna göre, menteşelerin söz konusu ülkelerden ithalatında kilogram başına 1,39 dolar, mobilyalar için diğer adi metallerden donanım, tertibat vb. eşya da kilogram başına 0,508 dolar, sabit askılıklar, şapka askıları, dirsekler vb. eşyaların ithalatında ise kilogram başına 1,39 dolar teminat alınacak.

Çin Tayvanı'nda mukim ve soruşturma kapsamında işbirliğinde bulunan King Slide Works, Sun Chine Trading, Sun Chine Metal Industry, Sen Chine Industry, Sheng Shye Industry ve Gslide Corporation firmaları ise bilyalı çekmece rayları için söz konusu önlemden muaf tutuldu.

Tebliğler, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Dünya gazetesi

02.05.2008
 
Üst