fonradar

Geçici Vergi Beyannamesini Unuttum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Redgreen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gelir vergisi mükellefi ticari kazanç elde ediyor. 2012-1 dönem geçici vergi beyannamesini vermemişim. Ödeme çıkmıyordu.

Beyannameyi internetten nasıl yollarım.
Birde kaç Tl ceza gelir.

Saygılar,

Ynt: Geçici Vergi Beyannamesini Unuttum

1-İnternet vergi dairesinden KSS seçeneğini işaretleyerek beyanname verin.

2-Ödeme çıkmadığı için vergi ziyaı cezaı olmaz. Ancak e-beyannameyi zamanında vermediğiniz için I.sınıf tüccar ise 117.-TL, II.sınıf ise 58.-TL özel uslsüzlük cezası kesilecek. Bunu da 376'dan yararlanarak öderseniz, 1/3 oranında indirim yapılır, sırası ile 78.-TL ve 38,66.-TL'ye düşecektir cezalar.

koraykarakaya ' Alıntı:

2-Ödeme çıkmadığı için vergi ziyaı cezaı olmaz. Ancak e-beyannameyi zamanında vermediğiniz için I.sınıf tüccar ise 117.-TL, II.sınıf ise 58.-TL özel uslsüzlük cezası kesilecek. Bunu da 376'dan yararlanarak öderseniz, 1/3 oranında indirim yapılır, sırası ile 78.-TL ve 38,66.-TL'ye düşecektir cezalar.

Rakamların doğruluğundan emin misiniz?

Sayın Y.UNAL sizin olması gerektiğini düşündüğünüz ceza tutarları nelerdir? Eğer söylerseniz belki ben de olası hatamın farkına varmış olurum.

koraykarakaya ' Alıntı:
...
Süre sonrası 30 gün içinde verilirse bu cezalar süre sonrası 60 gün içinde verilirse yukarıdaki rakamların 2 katı daha sonra verilir ise 10 katı uygulanır.

Ben de zaten süre bitimininden itibaren ki bu da 14 Mayıs 2012 oluyor 30 gün içinde verileceğini tahmin ettiğim için öyle yazdım. Daha 22 Mayıs, 30 günlük sürenin sadece 7 günü geçmiş, daha 23 gün var.

Bu süre 15 gün değilmi bazı yerlerde o şekilde okudum...

Sayın Redgreen bazı yerleri okumak yerine VUK mük.md.355'i okusanız yeter.

"(5398 sayılı Kanunun 23'üncü maddesiyle eklenen fıkra Yürürlük; 21.07.2005) Elektronik ortamda beyanname verilmesi mecburiyetine uyulmaması halinde kesilmesi gereken özel usûlsüzlük cezası, beyannamenin kanuni süresinin sonundan başlayarak elektronik ortamda (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)30 gün(1) içinde verilmesi halinde (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)1/10(2) oranında, bu sürenin dolmasını takip eden (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)30 gün(1) içinde verilmesi halinde ise (6009 sayılı Kanunun 12 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 01.08.2010)1/5(3) oranında uygulanır."

koraykarakaya ' Alıntı:

Beyannameyi yollamak üzereyim. Sadece KSS'yi seçmem yeterlimi. PİS seçeneğine gerek yokmu acaba.

Ödenecek vergi çıkmıyor demiştiniz daha önceki mesajlarınızda, zaten ödenecek vergi çıkmıyorsa bir vergi ziyaı da yoktur VUK md.371'deki pişmanlık ve ıslah hükümlerinden de faydalanılması mümkün değildir.

Bu husus 238 Nolu VUK Genel Tebliğinin D-2 bölümünde açıkça anlatılmıştır.

" Pişmanlık talebiyle verilen beyannamede zarar beyanı veya mahsuplar gibi nedenlerle ödenecek verginin bulunmaması halinde, pişmanlık talebi kabul edilmeyecek ve bu beyannameler için de yalnızca birinci derece iki kat usulsüzlük cezası kesilecektir. Ancak, gerek görülmesi halinde, bu mükellefler nezdinde inceleme yaptırılabilecek"

çok zor durumdayım.
ofisimi haziran 2012 de kapatmıştım.
o aya ilişkin kdv ve muhtasar beyannamesi verilmişti.
2012 yılının 1.dönem geçici gelir vergisi de verilmişti.
şu an farkettim ki 2. dönem geçici gelir verilmemiş.
daha doğrusu verilmesi gerekir miydi.
haziran ayında kapandı iş yeri.
ocak-subat-mart döneminin geçici gelirleri mayıs ayında,
nisan-mayıs-haziran döneminin de geçici ağustos ayında değil mi,

şu an gelir vergisini de beyan edeceğim. nasıl yapmam lazım,
geçici gelir beyannamesini şimdi versem cezası nasıl olur.en son kapanış olduğu için eşyaların çıkışını makbuzlara yazmıştık gelir gibi,sanırım ödeme de çıkar :(

Vergi dairesi kdv stopaj ve gelir vergini vereceksin demisti.gecici geliri demediler.fakat sanki vermem gerek degil mi.eksik beyanname verdigim e beyannamede gorulur mu anlasilir mi yani?

Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.peki ebeyanname programi ve sayfasindan gondercegim degil mi.duzeltme beyannamesi mi oluyor? 8 ay gec kalmanin yaptirimi nasil

Öncelikle ilgili versiyonu bulup, bdp den beyannamenizi doldurarak, pişmanlıkka onaylamalısınız. Cezası 1.000,00.-TL

Sayın Day-Dream'e katılıyorum keşke bir mali müşavir ile çalışsaydınız. Vergi hukuku ayrı bir uzmanlık gerektiriyor gördüğünüz gibi. Ayrıca özel usulsüzlük cezasının yanı sıra, eğer ödenecek vergi çıkıyorsa bir de gecikme faizi ödemeniz gerekecek.