fonradar

Geçici Vergi Beyannamesini Unuttum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Redgreen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kanunlarda bu hukumler olduguna gore unutulan beyanname olabiliyor demekki.5 sene kendim tuttum.Her isi uzmana birakmak lazim tabiki yine de.tesekkurler.

Sevgili musavir arkadaslarim
ben vergi dairesini aradim.
Derler ki pismanlikla beyannamenizi verin.hatta cikan vergiyi de gelir vergisinden mahsup edin.2012 9.aydan bu yana gecikme cezasi verirsiniz.Az bir odemedir.Resen tarh vs isleminiz olmadigindan 1200 vs cikmaz dedi.ne dersiniz.simdi beyanname verince cikan tahakkuku gorecegiz.ben de bilemiyorum.fakat sunu ogrendim is yeri kapaninca odenecek vergiler arasinda o donemin gecici gelir vergileri de muhakkak var.

Babamin muhasebe islerine bakan cok degerli abimiz de ayni seyi dedi.pismanlikla odeme secenegi ile gonder fakat artik mahsup vs yapma dedi.
Su vergi isi kadar karisik hicbir sey gormedim hayatimda.Gercekten bir daha ofis acarsam kesinlikle kendi basima yapmayacagim.Ustelik su an basit usulde vergi verme ile ilgili bana lazim herseye vakif olmama ragmen...

Sizce olmaz mi Ayse hanim.Acaba yanlis mi anladi vergi dairesi.su an kucuk bebegim var.aksam ancak vakit bulup gonderecegim.cikan tahakkuku yazarim.ornek olur ayni sorunu yasayanlara.umarim 1200 biseyler cikmaz.zaten zor durumdayim:(

Beyanı hiç vermediğiniz, e-beyan olarak göndermediğinizden mük.355 göre ceza kesindir. Bu arada işyerini kapatmış olduğunuzdan büyük ihtimal şifreniz iptal olmuştur. Eğer iptal oldu ise bir smmm ile aracılık sözleşmesi yaparak onun aracılığı ile beyan verebilirsiniz.

E beyannamede pismanlik secenegi tiklaninca cok.dusuk bir odeme cikti.kanuni suresinden sonra secenegi de vergi cezasi var ama o da indirim talep edince 300 gibi birsey yaklasik...yani or a dediginiz 1200 tl vs vergi dairesi resen inceleme vs durumlari icin degerli musavir arkadaslar,beyana dayali unutulan vergi beyannamelerinde biz mukelleflere insani yaklasilmis az da olsa.

Hayır Sayın Nika o denilen 1.200.-TL ÖUC cezası var hala, e-beyannamenizi zamanında vermediğiniz için her halükarda 213 sayılı Vergi Usul Kanunun mük.355'inci maddesine göre kesilecek özel usulsüzlük cezası. Kaldı ki kanuni süresinden sonra verilen beyannameler de VUK md.30 uyarınca re'sen tarh edilir.

"Vergi beyannamesini kanunî süresi geçtikten sonra vermiş olanlara bu beyannamede gösterdikleri matrah üzerinden re'sen gerekli tarhiyat yapılır ve bu beyannameler re'sen takdir için takdir komisyonuna sevk edilmez. Ancak, vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevk edilmesinden sonra kendiliğinden verilen beyannameler için bu hüküm uygulanmaz."

VUK md.371 pişmanlık ve ıslah hükümlerinden faydalanmanız ise sizi 344'üncü madde uyarınca kesilmesi gereken vergi ziyaı cezasından kurtarıyor, ancak bu sefer de pişmanlık zammı ödemeniz gerekecek.

Diğer taraftan kesilen özel usulsüzlük cezası için 30 gün içerisinde başvurmanız durumunda VUK md.376 uyarınca 1/3 oranında indirim yapılacaktır cezanızda.

Son düzenleme:
"Su vergi isi kadar karisik hicbir sey gormedim hayatimda" sözünüze ise kesinlikle katılıyorum.:)

Sizin bir beyannameyi unutmanız durumunda bile gündeme gelen kavramlar
-Kanuni süresinden sonra kendiliğinden verilen beyanname
-Beyana dayalı tarhiyat-re'sen tarhiyat
-Özel usulsüzlük fiilleri ve özel usulsüzlük cezası
-Vergi ziyaı cezası
-Pişmanlık ve ıslah hükümleri
-Pişmanlık zammı
-Gecikme faizi
-Vergi cezalarında indirim