Geçici Vergi

Üyelik
1 Eki 2009
Mesajlar
85
Konum
antalya
Merhaba Arkadaşlar,

Mükellefimiz sonraki dönemlerde üretim yapacak yani yeni bi şirket mamül üreten firma olnayı düşünüyor.Bununla ilgili proje çizim masrfları oldu ben de bu giderleri 730 hesabı borçlandırdım.Bana yanlış geldi çünkü üretime halen geçmedi bu giderleri 770 hesapta mı takip etmem gerekiyor...Tşk. Ederim..
 
Ynt: Geçici Vergi

Her ikisi de olmaz, çizilen proje sonucunda bir gayri maddi hak elde edeceksiniz, bu nedenle yapılan bu masrafı aktifleştirmeniz gereklidir. Daha sonra üretime geçince bu gayri maddi hakka amortisman ayırıp, 730/268, 151/730,152/152 ile mamul maliyetine, oradan da 620/152 kaydı ile gider tablosuna yansıtırsınız.
 
Ynt: Geçici Vergi

268 hesabı kullanmam gerekiyor yani ama alacak çalışıyor o hesap karşı taraf bize fatura kesti.268 hesap olduğundan eminminiz?
 
Ynt: Geçici Vergi

Elbette önce 260'a kaydedeceksiniz(aktifleştirme), sonra 730/268 yaparak amortisman yoluyla itfa edeceksiniz.
 
Ynt: Geçici Vergi

ok.anladım teşşekür ederim.Bir sorum daha olacak Yurtdışına ihraç ettiğimiz mart ayına ait gçb nisanda kapanmış biz bunu geçici vergide mart ayında bildirmişiz şimdiki geçici de de fark ettim düzeltme vermeme gerek varmı?
 
Ynt: Geçici Vergi

Tek bir ihracat nedeniyle %10'luk yanılma payını geçecek derecede bir problem çıkacağını düşünmüyorum, bence düzeltme vermenize gerek yok. Ancak tutar çok çok büyükse düzeltme verebilirsiniz.
 
Ynt: Geçici Vergi

75.000 bi ihracat ama bu da firma için küçük bi ihracat ne yapayım.Çok teşekkür ederim....
 
Ynt: Geçici Vergi

Küçükmüş gerçekten, ben olsam bu kadar ufak bir rakam için suyu bulandırmazdım, ancak nihai karar size ait tabiki.
 
Üst