Geçici Vergide Fatura Bilgileri

beyza

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Eyl 2005
Mesajlar
507
geçici vergi hazırlarken fatura bilgileri kısmına kaç adet fatura yazılmalı. kdv dahil tutar soruluyor euro veya usd faturaları ne şekilde yazılmalı ?
 
merhaba sayın beyza
geçici vergi beyannamesi düzenlerken beyannamenin arkasında fatura bilgileri bulunmaktadır eğer bu satırlar yetmezse belirtilen bilgileri içerecek şekilde ek belge hazırlamanız gerekecek üç aylık dönem içinde merkez ve şubelerde kullanılan faturaların son seri numaraları yani en son kestiğiniz fatura bilgileri yazılacaktır.ihracat işlemlerinde intaç tarihinde fatura bedelinin muhasebe kaydını yaptınız kayıt tarihindeki kur'u baz alacaksınız o dönemdeki kayıtlarınıza göre döküm hazırlayacaksınız kdv dahil tutara faturanın genel toplamını yazacaksınız
 
Merhaba Sayın Beyza ve Erkan Bey,
Geçici vergi beyannamesinin arkasındaki açıklamaları okursanız ordaki açıklamalar sizi gerekli şekilde aydınlatacaktır. Geçici vergi dönemi boyunca kesilen tüm faturalarin yazılmasına gerek yoktur. Sadece geçici vergi dönemi sonu itibari ile merkezde ve varsa şubelerde kullanılan her bir seriye ait en son faturada yer alan bilgileri yazmanız yeterli olacaktır.
Saygılarımla
Gökhan Başkan
 
yanlış anlamadıysam sayın aktürk 3 aydaki bütün faturaların girişini tek tek yapmamızı söylüyor. benim bildiğim ise hatta doğrusu ise son faturanın bilgileri şeklindedir. yani 30 eylüle kadarki ve 30 eylül dahil kesilen son fatura bilgilerini yazmanız gerekiyor.
 
Geçici Verg Beyannamelerinde Fatura Bilgileri kısmını zaman darlığından ve iş yükünden dolayı dolduramıyorum herhangi bir cezai müediesi varmı,teşekkürler
 
Sayın enginkandemir,
aşağıdaki kanun maddelerine göre geçici vergi beyannamesinde fatura bilgileri kısmını, zaman darlığınıza rağmen doldurmanız gerekir düşüncesindeyim.
V.U.K.
Madde No 351
Kapsam
Usulsüzlük, vergi kanunlarının şekle ve usule müteallik hükümlerine riayet edilmemesidir.
Madde No 352
II nci derece usulsüzlükler
7. (3239 sayılı Kanunun 25 inci maddesiyle değişen bent) Vergi beyannameleri, bildirimler, evrak ve vesikaların kanunen belli şekil ve muhteviyatı ve ekleri ile bunlarla ilgili olarak yapılan diğer düzenlemelere ilişkin hükümlere uyulmamış olması;

Kolay gelsin....
 
Soru: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

S.a

Serbest meslekte gelir geçici vergi dolduruyordum. Fatura bilgisinde "Matbaa / Noter T.C Kimlik No" kısmına, kestiğim makbuzun altında yazan basım yerindeki T.C kimlik noyu mu yazacağım? Makbuz noter onaylı olmadığına göre böyle olsa gerek ?

Bir muhasebeci arkadaşım 9 ile doldurun dedi, şimdi arada kaldım.

Selametle
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Matbaa da bastırmışsanız matbaanın, notere onaylatmışsanız da noterin Vergi/TC kimlik nosunu yazmanız gerekir. Elinizde doğru veri varken 9 la doldurmanız gereksiz olur.
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Merhaba

En son fatura değil fiş düzenlenmiş ise orayı boş mu bırakacağız

Teşekkür ederim
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

İlgili dönem içinde kullanılan her bir seriye ait son faturaya ilişkin bilgiler yazılacaktır.
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Merhaba

Kooperatif olarak

Son Kestiğimiz fatura

Matrah 10204,08
Stopaj 2040,816
Kalan 8163,264
Kdv 1836,7344
Alınan 10000,00

Ben Hangi tutarı yazmam gerekli Geçici vergi beyannamesine

Teşekkür ederim
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Brüt+KDV rakamını yazıyorum. KDv dahil diyor çünkü
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Bende onu yazdım ama emin olamadım

Peki Ba Bs de hangi tutarı bildiriyorsunuz ?

Teşekkür ederim
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Ant Z ' Alıntı:
Bende onu yazdım ama emin olamadım

Peki Ba Bs de hangi tutarı bildiriyorsunuz ?

Teşekkür ederim

396 nolu VUK tebliğindede

1.2. Bildirime Konu Alış/Satışlar Ve Hadler

1.2.2.....

Belgelerde gelir vergisi tevkifatına da yer verilen hallerde tevkifattan önceki brüt tutarlar dikkate alınacaktır.. denmekte..


Bu arada arkadaşlar ayrı bir sorum var. Tasfiye Halinde bir limited şirketim var. Ama geçici vergi beyannamesini e-beyanname yoluyla bildirmeye çalıştığımda; hata mesajı veriyor.. Bu mükellef 0033 kodunda vergi mükellefi değildir diye mesaj çıkıyor..Bu durumda kurum geçici vergi bildirimi yapmıycakmıyım?
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Sayın Mine

Tasfiye Halinde Geçici Vermiyoruz, Biz de de var o şekilde Ama kurumları vereceğiz

cevap için çok sağol
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

tasfiye dönemine girdiğimizde kıst dönemin kurumlar vergisi beyanı verilecek ve bu dönemden sonra geçici vergi beyanı ibraz edilmeyip dönem sonunda kurumlar vergisi beyan edilecektir.
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Geçici vergide en son kesilen fatura bedelsiz ise ne yapmak lazım.
 
Ynt: Geçici Vergide Fatura Bilgileri

Özel bir şey yapmaya gerek yok, bedelli kesilen diğer faturalar gibi bu da bildirilecek.
 
merhaba,

Son kesilen fatura, iade faturası... Kooperatifin herhangi fatura karşılığı bir geliri olmadığı için, fatura kullanımı iade faturalarında oluşuyor. Nadir de olsa iade faturası kesiliyor mal aldığı yerlerden.. aralık ayında da önceki ay aldığı bir malın iadesi söz konusuydu.. Geçici vergide son kestiği fatura bilgisi olarak bu iade faturası mı bildirilecek, yoksa boş mu geçilir.
 
Geçici vergi beyannamesinde son fatura bilgisi alanına ister iade ister normal olsun kesilen en son fatura bilgisinin girilmesi gerekmektedir.
 
Üst