fonradar

Gelir Tablosu

Üyelik
15 Şub 2007
Mesajlar
7
Konum
istanbul
Merhaba:
Kira geliri elde eden bir inşaat firmasıyız ve kira gelirlerimizi 649 da takip ediyoruz.Kurumlar vergisi verdiğimizde matrahımızı sehven 602 kısmına yazmış bulunuyoruz. Bunun yaptırımı varmıdır birşey yapmam gerekirmi yoksa bir usülsüzlük olmadığı için beklemedemi kalsam.Yardımlarınız için tşk ederim şimdiden.
 
Ynt: Gelir Tablosu

bence bir sorun olmaz vergilendirmede açısından bir kayıp kaçak yok. Ayrıca 649 yerine 602 kullanmak yanlış olmaz bence düzeltme vermek yerine elde edilen kira gelirlerinin kaydedildiği 649 hesabını değiştirip 602'ye almak gelir tablosu ile defterin uyumlu olması açısından daha doğru olur.
iyi çalışmalar
 
Ynt: Gelir Tablosu

Günaydın,


Buraya yorum yazmadan önce birkaç kere düşünmek yararlı olur.
602 Hesap kullanılmaz.

602. DİĞER GELİRLER

İşletmenin korunması, ihracatı teşvik ya da hükümet politikasına uyma zorunluluğu karşısında oluşan işletmenin faaliyet hasılatındaki düşüklüğü veya faaliyet zararını gidermek için, sermaye katkısı niteliğinde olmayan, mali yardımlar (sübvansiyonlar), devletin bazı malları vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden istisna etmesi yoluyla yaptığı yardımlar (vergi iadeleri) ve satış tarihindeki vade farkları, ihracatla ilgili fiyat istikrar destekleme primi vb.. hasılat kalemleri bu hesapta izlenir.

İşleyişi :

Dönem içindeki faaliyetlerden doğan sübvansiyon, vergi iadesi, vade farkları, (vb.) tutarları saptanarak ilgili hesaba borç, bu hesaba ise alacak kaydedilir.

649. FAALİYETLE İLGİLİ DİĞER OLAĞAN GELİR VE KARLAR(1)

Yukarıdaki hesaplar kapsamına girmeyen diğer olağan faaliyetlerden sağlanan gelir ve kârların izlendiği hesaptır. Bu hesapta kambiyo kârları, menkul kıymet satış kârları ve benzerleri izlenir.



Kullanılması gereken hesap 649 dur.

Ancak bir zarar olmaz vergi kaybı yok. Bir dilekçe verilebilir . Usul cezası olmasın diye.
 
Üst