Gelir Vergisi Hakkında

Üyelik
14 Nis 2016
Mesajlar
3
Konum
Ankara
Basit bir sorunumun cevabını bulamadığım için buradan yazacağım.

Ben bir iş aktine bağlı olmadan yabancı bir kaç firmaya kullandıkları sunucularla ilgili bulunduğum yerden destek vermekteyim. Verdiğim destek başına anlık olarak yevmiye vermektedirler.

Bu şirketler bir tanesi amerika birleşik devletlerinde bir tanesi kanada'da diğer üç tanesi ise ingilterede.

Bu ödemeleri bana paypal hesabım üzerinden yapmaktalar.

Bu para için gelir vergisi ödeme zorunluluğum var mı ?

Onlar zaten bana yaptıkları ödeme için fatura kesmekteler. Yaşadığım yerde ki arkadaşlar konuya hakim olmadıkları için cevap veremediler.

Desteğiniz için teşekkürler.
 
Merhaba

Senin verdiğin destek hizmeti serbest meslek faaliyetine girmektedir. Bu nedenle serbest meslek faaliyetini başlatman daha doğru olur. Sen bu kişilere verdiğin destek için fatura kesmen gerekli ancak hzimetten yurtdışında faydalandığından KDV hesaplanmaması gereklidir.
 
fakat şöyle de bir sorunum var ben Türkiye'de bir firmada çalışmaktayım. Akşamları evde olduğumda bu bahsi geçen işle ilgileniyorum nasıl fatura keseyim ?
 
fakat şöyle de bir sorunum var ben Türkiye'de bir firmada çalışmaktayım. Akşamları evde olduğumda bu bahsi geçen işle ilgileniyorum nasıl fatura keseyim ?

Hem bir firmada ücretli çalışıp, hem de serbest meslek erbabı olabilir, makbuz fatura da kesebilirsiniz.
 
muhattap olduğum yabancılara makbuz fatura üzerinden kdvsiz kesilmesiyle olacak değil mi ?

Rica etsem vaktinizden bir kaç dakika ayırarak bana resmi olarak hangi işlemleri yapmam gerektiğini aktarabilir misiniz ?

Ben bir ilçede yaşıyorum serbest meslek erbabı olmak için hangi adımları izliyeyim ?
 
Serbest meslek faturanız KDV'siz olacak ancak hizmet ihracına ilişkin istisna, yurtdışındaki müşteriye düzenlenen hizmet faturası ile tevsik edilir. Hizmet faturalarının onaylı fotokopileri veya dökümlerini gösteren liste vergi dairesine verilir. Bu belgelerin istisnanın beyan edildiği dönemde beyanname verme süresi içinde bir dilekçe ekinde ibrazı gerekir.

Serbest meslek erbabı olmak ve yükümlülükleriniz için Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı şu rehberi inceleyebilirsiniz, faydalı olur http://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/2016_serbestmeslek.pdf Ayrıca yapmış olduğunuz freelance faaliyet ile ilgili olarak şu makaleyi okumanızı tavsiye ederim "özel link yasaktır"
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst