Gelir Vergisi İadesi

Üyelik
31 Mar 2008
Mesajlar
70
Avukat mükellefimin , 2008 yılı vergilendirme dönemine ait gelir vergisi iadesi doğmuştu. İadenin nakden verilmesi için 13-3-2009 tarihinde vergi dairesine talepte bulunduk. Hala iade yapılmadı. İade talebinden sonra vergi dairesinin iadeyi yapmak için bir süresi var mıdır?
 
Ynt: gelir vergisi iadesi

hayır yoktur keyiflerine ve sizin ısrarınıza bağlı genelde işlerin yoğunluğunu ve masalarının üzerindeki yaklaşık aylardır duran dosyalrın da beklediği cevabını alabilirsiniz bu yüzden önce memur sonra şef sonra md muavini ve ensonda müdüre derdinizi anlatıp birkaç gün içinde halledebileceğinizi düşünüyorum tabi sonradan size sorulacak muhteşem soruya da hazırlıklı olmanız gerekir şu formu da doldurdunuz mu sorusu?bazen konusu ile ilgisiz form istenebilir o yüzden konuya tam hakim olmanız gerekli. rakam olarak düşük miktarsa inceleme yapılmadan da ödeme durumu vardır bu konu ile ilgili genelgeleri de vardı.
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

Dilekçe ekinde bir belge istekleri olduğundan ve bu isteklerini size iletmediklerinden bekliyor olabilir. Memurla konuşmanızda fayda var.
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

2006 yılını 2008 ın aralıgında yaptılar sız bıraz bekleyın yada eksık evrak varmı sorun...
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

işlem yönergesine göre talep tarihinden itibaren 3 ay içinde verilir. (kendi sorumu kendim cevapladım)
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

murat5701 ' Alıntı:
işlem yönergesine göre talep tarihinden itibaren 3 ay içinde verilir. (kendi sorumu kendim cevapladım)

Eğer işlemleri hızlandırmak istiyorsanız vergi dairelerini sizin dolaşmanız lazım.Yoksa Daireyi beklerseniz daha çok sürer.İşlem yönergesine göre 3 ay doğrudur ama 3 ay içinde mahsup ları bile yapmıyorlar nerde kaldı nakit iadeyi verecekler.
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

sayın Akın Subaşı, dediğiniz doğrudur. Fakat 13-03-2009 tarihinde bütün evrakları eksiksiz olarak teslim ettiğim halde şu saate kadar hala iade yapılmadı. mükellefim bir avukat ve yarın gidip Cumhuriyet savcılığına Vergi Dairesi müdürü hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacak.
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

Hiç bir faydası olmaz. Üstelik şimşekleri üstünüze çekersiniz. Vergi dairesi yine bildiğini okur.
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

Son 5 yılınızın incik cincik en ufak teferruatına kadar incelenmesini göze alabiliyorsanız... (Hatta devir kdv dolayısı ile daha da eski tarihlere)
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

mahsup yaptırsa daha kolay halloluyor.. her ay formlar vb. ama enazından yapıyorlar..
 
Ynt: Gelir Vergisi İadesi

Ben şimdiye kadar bir kere nakit aldım bütün vergi dairelerini tek tek gezdik kendi vergi daireme biz götürdük her şey bitti 8 ay geçti ama aradan tamam hazı dediler sonra defter istediler defteri götürdük incelediler falan 1 ay sonra ödemeyi aldık.Ama lanet ettim bir daha nakit iade istemeye

Bir arkadaşım 2007 yılında kapattı büroyu mahsup imkanı olmadığı için nakit iade istedi 1.5 yıl oldu iadeyi istediğimiz ve halen bekliyoruz ara sıra memura gidiyoruz ne oldu diye kasmayın beni yapacağız bir ara falan diyor :)
 
Üst