Gelir Vergisi Ödenmezse Ne Olur ?

Genç girişimci desteğiyle geçen yıl online satış yapmıştım.Hala vergi çıkıyor, geçen yılın yıllık gelir vergisi gelmiş vergi dairesi tarafından, 400tl. Bu parayı ödeyebilirim fakat her sene af çıktığı için kendimi salak gibi hissediyorum ve ödemek istemiyorum bu vergiyi. Bu 400tl ödenmezse faiz dışında, haciz mahkeme vb uğraşırmıyım?

Afedersiniz ama 400 lira için mi bu muhabbeti yapıyoruz.400 lira boş beyannamenin damga vergisi zaten.Yani bir kazanç vergisi değil.vergi kaydınız açık olduğu müddetçe beyannameyi boşta verseniz bu damga vergisi (eskilerin deyimiyle pul parası) zaten ödenecek.
Ha ben bunuda ödemek istemiyorum derseniz,birşey olmaz.400 lira için kalkıpta bir işlem yapmazlar.Ama ödemeye ödemeye, bu sizde ödememe konusunda alışkanlık yapar.Bugün 400 yarın 4000, sonra 40 bine doğru gider bu.
Nasılsa af çıkacak diye vergiyi ödememezlik yapmak doğru birş düşünce değildir ve o tarz düşünceye sahip örnekler kötü örneklerdir.Kötü örnekleri de kendinize baz almayın derim.Bugün 400'ü ödemekten imtina ettiğinizde yarın bu rakamlar artar ve hiç ödemezsiniz.Bence şimdiden bu düşüncelere girmeyin.Bu arada devlet,alacağınıda bırakmaz.Bugün bu 400, yarın hiç ummadığınız bir yerde başınıza bela olur,sıkıntı yaratır.
bence ufak tefek rakamları ödeyin.İleride rakamlar yükseldiğinde o zaman ne yapmak istediğinize karar verirsiniz.
Tavsiyem bu olur.