Merhaba ,bir firmamızda hisse devri oldu ve gerçek faydalanıcı bildirim formunda değişiklik yapmak istiyorum ancak bunun için bir menü göremedim.Bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?
Teşekkürler
Teşekkürler
Değişikliğin vuku bulduğu ilk geçici vergi beyannamesinde bildirirsiniz.Merhaba ,bir firmamızda hisse devri oldu ve gerçek faydalanıcı bildirim formunda değişiklik yapmak istiyorum ancak bunun için bir menü göremedim.Bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?
Teşekkürler
Artık bir içinde olmayacak mi ?
Gerçek Faydalanıcı Bildirim Formunu bildirdiğiniz tarihten sonra değişiklik olmadı ise, geçici vergi beyannamesinde kutucuğu işaretlemeniz yeterli.Burada benim takıldığım geçici beyanname versiyon değişikliğinde "529 sıra no.lu vergi usul kanunu tebliği uyarınca daha önce verdiğim bildirim/beyanname yer alan bilgiler geçerlidir" uyarısı Ağustos için vermiş olduğumuz bildirim geçerlidir denip değişiklik olmadığı için kutucuğu işaretlemelimiyiz.? Yoksa ilk kez geçici vergide bildirmelimiyiz? Tereddüt de kaldım.
Tahsin hocam selamlar, bir firmamın benden önceki meslek mensubu şirket ortak ve müdürü yabancı uyruklu olduğu fakat buna rağmen ilk bildirim yapılırken T.C. uyruklu bulunan müdürü bildirim olarak yapılmış. Şimdi yeni bir müdür tescil edildi. Bu duruma göre değişiklik bildirimi için yeni müdürü gerçek faydalanıcı olarak mı bildirmem gerekir. Tereddüt yaşadım.Merhaba
Ortak ve pay bilgilerinde değişme olmadıkça onayladığınız bildirim geçerlidir.
Yeniden bildirime gerek yoktur.