Gerçek Kişi İçin Araç Satışında Kdv

  • Konbuyu başlatan Deleted member 56091
  • Başlangıç tarihi
D

Deleted member 56091

Ziyaretçi
Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce galeriden araç satın almıştım. Toplam bedel banka ve noterde 192bin gibi bir rakam yazıldı. Fatura kesecem demişti ancak memur olmam dolayısıyla anlamadığımdan tmm demiştim. şimdi Bir arkadaşıma aracımı satacam. Ancak arkadaş bankadan kredi çekeceği için tamamına yakınını araba kredisi şeklinden direkt hesabıma bedel yatacağından güncel araba fiyatları arttığından aldığım rakamın üstünde bir rakam olacak haliyle. Yeni kanun çıkmış sanırım kararnameyle 2. el satışında %1, %18 gibi rakamlar var. Ancak ben gerçek kişi olduğum için beni bağlamıyor diye düşünüyordum. Yakınımın bir muhasebecisine sordurdum oda aldığın aracı ne kadar gösterildiyse %10 şeklinde bankada ve noterde göstereceksin dedi. o Rakamın üzerinde göstermen durumunda kademeli olarak nasıl senin maaşından kesiliyorsa aracın bedel üzerindeki kar satışlı değerlendirildiğinden gelir vergisi şeklinde değerlendirilip kademe kademe %35 e kadar sana vergi gelebilir dedi. satış bedeli olarak 330bin gösterdiğimde beni bağlayan durum varmı arkadaşıma söz verdim mağduriyet yaşarmıyım bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar detaylı anlatırsa sevinirim. Kolay gelsin.
 
Merhaba
Aşkın kardeşim hiç bir şey yok derken,vergiyi ilgilendiren sizin için herhangi bir durum yok demek iKonuyla ilgili detay bulamadım. Satın aldığım galerici arkadaşda %10 üzerinde satış gösterme deyince satış gerçekleşmedi.

Merhaba
Aşkın kardeşim hiç bir şey yok derken,vergiyi ilgilendiren sizin için herhangi bir durum yok demek istemiştir :)
Konuyla ilgili detay bulamadım. Satın aldığım galerici arkadaşla irtibata geçtim. %10 üzerinde satış gösterme abi deyince satış veremedim bu şartlarda. Yine de tşkler cvplarıız için.
 
Üst