Geri dönüşüm vergi muafiyeti

Üyelik
2 May 2012
Mesajlar
2
Üstadlar benim sıkıntım şöyle ki ; piyasadaki bir firmaya ait kullanılmış ahşap paletleri toplayarak ufak bir işlemden geçirip ( kırık,çıkık tahtaların yerine takılması ) tekrardan kullanılmak üzere taşeron firması olarak çalıştığımız bu firmaya geri satmaktayız.Sıkıntı şurda doğuyor , biz bu paletleri şantiyelerden ücretsiz topluyoruz ve iade faturası kestiriyoruz fakat satarken ücretli olarak sattığımızdan çok yüksek kdv farkı oluşuyor,yaptığımız iş geri dönüşüm olduğundan özellikle her 20 paletin bir ağaç kesilmesini engellediğini göz önüne alırsak bu konuda bir vergi muafiyeti veya istisnası olabileceğini düşündüğümden bir araştırma yapmaya karar verdim bu konuda bilgisi olan veya yardımcı olabilecek kimse varsa yardımlarınızı bekliyorum.
 
Ynt: Geri dönüşüm vergi muafiyeti

1- Palet gibi ağaçtan yapılmış ürünler KDV Kanunu md.17/4-g deki istisnaya girmiyor, bu yüzden hurda olarak size teslimi de aslında kdv'ye tabi. Ancak ürünler size ulaşana kadar her hangi bir işlemden geçemediği için ekonomik değerini ve de emsal bedelini sıfır kabul ediyorum.

2-Agaç ürünleri hurda KDV Kanunu md.17/4-gdeki istisnaya dahil olsaydı bile, bu sefer de siz işlemden geçirip palet olarak sattığınız için hurda niteliğini kaybetmiş olacak ve yine de KDV'ye tabi olacaktı.

3-Kısacası bu durumdan bir kurtuluş yok vergi mevzuatına göre maalesef.
 
Ynt: Geri dönüşüm vergi muafiyeti

Teşekkür ederim Koray Bey , anlaşılan milli servetimiz olan ağaçlarımız bir gün tamamen yok olana kadar ağaçtan yapılmış ürünler geri dönüşüm-hurda sınıfına dahil olamayacak..
 
Üst