Geriye Dönük İşe Giriş

Üyelik
17 Nis 2007
Mesajlar
76
Merhabalar,

Geriye dönük işe girişlerin cezası bir asari ücret mi, iki asgari ücret mi?2006 yılındaki geriye dönük bi işe girişe 1 asgari ücret kesilmiş,2007 de yaptığım bir işe girişe iki asgari ücret ceza kesilmiş.2007 de kanun mu değişti?
 
Ynt: Geriye dönük işe giriş

hayır kanun değişmedi. Sigortalı İşe Giriş Bildirgesinin Yasal Süresi İçinde Kuruma Verilmemesi Asgari Ücret x 1 562,50, yalnız bunun yanısıra başka ipc kesmiş olabilirler.prim bildirgesinin süresinden sonra verilmiş olması,asılması gereken belgenin asılmaması gibi...
 
Ynt: Geriye dönük işe giriş

Tebliğ zarfı henüz elime ulaşmadı ama internetten borç dökümüne baktığım zaman işe girişi yaptığım döneme ait (2007/04) 1.124,00 ytl ipc gözüküyor.İşe girişini yaptığım işçi emekli bununla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum ama pek ihtimalde vermiyorum.
 
Ynt: Geriye dönük işe giriş

Kurummu tepit yaptı acaba yoksa sizmi direkt verdiniz buda önemli
 
Ynt: Geriye dönük işe giriş

kurum tespit etti ama biz zaten bilinçli olarak geriye dönük giriş yaptık yani ceza bekliyorduk ama 562 ytl bekliyorduk 1.124 değil.
 
Ynt: Geriye dönük işe giriş

emekliler için ayrı bir prim bildirimi düzenleniyor. prim bildirgesini asmadığınızdan da ceza almış olabilirsiniz.
 
Ynt: Geriye Dönük İşe Giriş

Kurum kendi tesbi tettiği için uygulamıştır Ceza Doğrudur Gibi Geliyor bana
 
Ynt: Geriye Dönük İşe Giriş

Merhaba ;

140.maddenin c maddesinin 3.bendine göre
3.Mahkeme kararı ile veya denetim elemanlarınca yapılan tespitler sonucunda ya da kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen belgelerden hizmetleri veya kazançları Kuruma bildirilmediği veya eksik bildirildiği saptanan sigortalılarla ilgili olması halinde, belgenin asıl veya ek nitelikte olup olmadığı, işverence düzenlenip düzenlenmediği üzerinde durulmaksızın aylık asgari ücretin üç katı tutarında,

düzenlenmiştir diye düşünüyorum.
 
Ynt: Geriye Dönük İşe Giriş

Sigortalı işe giriş bildirgesinin yasal süresi içinde verilmemesi halinde, bir aylık asgari ücret tutarında,

Yabancı uyruklu işçiler için, çalışma izninin alınmamış olması durumunda asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.

Sizin sözünü ettiğiniz gibi geç verilen sigortalı işe girişinden dolayı 1.124,00 YTL tutarında bir idari para cezası olamaz.
 
Ynt: Geriye Dönük İşe Giriş

İnternette gözüken rakam bu şekilde ama.Yazıda elimize henüz ulaşmadığı için ssk da sorgulatamıyoruz.
 
Üst