Giriş / Çıkış Bildirim İşkencesi - Rezalet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
SGK işten ayrılış bildirgesini değiştirmiş. Mubarek çin işkencesi. Temmuz ayında tam ay çalışanı 31 gün yazmaz iseniz kabul etmiyor. Bölge Çalışma no, adres girmeniz ve sürüsüne bereket işlerden birini "meslek adı" olarak seçmeniz gerekiyor. "Çalışma ve Sos.Güvenlik Bakanlığı İşkolu" diye bir şey icat etmişler. İşe giriş bildirimi de buna benziyor.

Bu muydu tek bildirim ???

Ynt: Giriş / Çıkış Bildirim İşkencesi - Rezalet

Hocam bende yapamıyorum bi türlü.Çıkış günü 31-07 yazmama rağmen eksik gün sebebi ni soruyor. Ne yapmam gerekli.Bir de bu iş kolu felan bi sürü kod felan var bunları nerden bulacağız.

31 Temmuzda çıkan işçinin prime esas gün sayısını 31 gün yazarsanız kabul ediyor.

Problem ağustos ayı itibariyle başladı herhalde? Ben cuma günü bir çıkış ve bir giriş bildirimi yaptım? 31 gün de ne demek? Hani nerde kaldı her ayın 30 gün olarak kabul edileceği. Yeni bir tebliğ mi varda biz kaçırdık?..

Merak ettim bende şimdi.

Bu nasıl birşey ya ??? Nasıl işkence çektiririm diye mi uğraşıyor bu kurum. Zaten bölge çalışma numaraları sistemde yok mu, hangi işyerinden giriş yapıyorsak getirseler ya ekrana ilgili bölge çalışma numarasını, bir de meslek seçme kısmı gerçekten çin işkencesi olmuş.

Sisteme bölge çalışma müdürlüğü numaralarını girmemizin ne anlamı kaldı bu durumda. Yapılan her işlemde bu numaraları tekrar tekrar girmek zorunda kaldıktan sonra ne anladım ben bu işten! Kendi sistemlerinde zaten var olan numarayı ne diye isterler anlayamadım. 2009 yılındayız, millet uzayda geziyo biz nelerle uğraşıyoruz.

Personel proje bazlı çalıştığı için, çok fazla sirkülasyon oluyor. Şimdi öyle zorlaştırdılar ki işimi. Anlamak zor gerçekten bu zihniyeti. Hadi ben şirketteyim. Muhasebe büroları personel giriş çıkışının yoğun olduğu zamanda ne yapacak?..

Rezalet ötesi.Sabahtan beri 3 tane çıkışı yapamadım.
Biz her kurumun bilgilerini her seferinde yazacaksak ne anlamı kaldı, tek bildirimin.
Bölge Çalışma numarasını bile, bir kere girdik, kaydettik zaten e-bildirge kısmından, işçi çıkış bildirgesinde niye istiyorsun her seferinde.Oradan al, çek bilgiyi işte.

SAÇMALIK.SAÇMALIK.SAÇMALIK.

aslına bakılırsa cidden bişeyler yapılmaya çalışılıyor, fakat bu yapılırken acaba yaşanacak sorunlarla ilgili hiç istişare yapılıyormu onu merak ediyorum.
cidden algılanması güç bir durum sisteme bölge çalışma bilgilireni kaydediyorsun ama her işlemde senden yeniden yazmanı istiyor yoksa bu güvensizlikten mi kaynaklanıyor :)
bi taraftanda 3G ye girdik
G idiyorum
G ündüz
G ece
bu mudur
hay anasını yaw :)

Sağolsunlar bütün işlerini bizim sırtımıza yüklediler. Devlet memurları ne iş yapacak merak ediyorum. Ayrıca kendilerinde mevcut olan bilgileride istemiyorlarmı ona illet oluyorum. Sanki karşılarında eşşek var .

Devamsızlıktan çıkış yapacağım

4- Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi

29- İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih

Hangisini kullanacağım ??

Arkadaşlar artık işveren olarak sadece burdanmı bildirim yapacağız askerlik için ayrılanları İşkur'a bu ay bildirmeyecekmiyiz. ???

Birde Bölge Çalışma dosya numarasının orda S die bişi soruyor bu nedir.

Şimdiden teşekkürler.

31 gün meselesi düzeltilmiş.
s -> bölge çalışma nosunun tek haneli ilk rakamı.

Devamsızlıktan çıkış yapacağım

4- Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi

29- İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih

Hangisini kullanacağım ??

Devamsızlık iş kanunundaki karşılığı md 25/II-g'dir. 29 kodu ile yapmalısınız.

Sayın Nirvana; 4857 sayılı iş kanunu 25/2 g maddesi aşağıdadır.

İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.

Sanırım Sayın TURKO ile aynı anda cevaplamışız.

Çalışma ve Sos.Güvenlik Bakanlığı İşkolu olarak bakanlığın verdiği dosya numarasına ait belgede bir bilgi bulunmamakta, en uygunu neyse onu seçeceğiz değil mi.

Yeni uygulamaya göre ayın ilk 10 günü içinde aylık hizmet bildirgesi verilmesi halinde 10 günlük dilimde işten çıkanlar için çıkış bildirimi yapılmasına gerek varmıdır?