GMSİ

Üyelik
15 Ara 2009
Mesajlar
21
Kira gelirim var bunun için hersene gmsi beyannamesi veriyorum. ticari mükellefiyetim yok. konut satışından dolayı 12431 tl gelir var bunu GMSİ BEYANNAMESİNDE Mİ BİLDİRMELİYİM. GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ Mİ VERMEM GEREKİYOR. BUNUN İÇİN AÇILIŞ MI YAPMAM GEREKLİ.
 
Ynt: GMSİ

Kazancınız GMSİ değildir

devamlılık arzetmiyorsa ya da birden fazla gayrimenkul satışı yoksa mükellefiyet açtırıp beyan etmenize gerek yok. Ya da ticari amaç gütmüyorsanız, organizasyon dahilinde satış yapmıyorsanız.

Aşağıdaki linkte ayrıntılı açıklama bulabilirsiniz. Daha birkaç gün önce yayınlanmıştır.

http://www.alomaliye.com/2011/2011_gayrimenkul.pdf
 
gmsi

Kira beyanname doldurulmasıyla ilgili 2 sorum olacak;

1) Çocuğunu özel okulda okutan kişi bu harcamalarını okul faturalarını yani, burada eğitim ve sağlık harcaması olarak indirebilir mi?

2) sadece işyeri kirası olan ve sınırın altında kalan kişi adına ödenmiş stopajlar ne oluyor, beyanname verilmediğine göre bunlar yanıyor mu iade alınamaz mı?
 
Ynt: GMSİ

Iade edilecek bir vergi yokki 22000 lirayi stopajsiz elde etseydiniz vergisi o stopaj kadar olacakti
 
Ynt: GMSİ

anlayamadım, sonuçta kiracı her ay stopajını yatırdı bizim adımıza.. biz beyanname vermeyince o ödenen stopajlatr ne oluyor ( limit altında kalınca)
 
Ynt: GMSİ

Benimde buna benzer bir sorum olacak ; İşyeri Kira geliri 15.550,00 Tl. GV Kesintisi 3.110,00 Tl. Mesken kira geliri 4.200,00 Tl. Toplam GMSİ 19.750,00 Tl. İstisna tutarı 2.600,00 Tl. kalan 17.150,00 Tl. Paket yapmak istediğimde mesaj olarak "İstisna sonrası kalan mesken kira geliri ile Tevkifata tabi GMS İratları toplamı 22.000,00 Tl. Eşit veya küçük olduğunda Tevkifata tabi gelirler Beyana Dahil Edilmez" şeklinde bir uyarı geliyor. _ 2010 Yılına ait bu GMSİ beyanını hiç mi vermeyeceğim, yoksa Sadece Mesken kira gelirini mi beyan edeceğim ?
_ Geçen yılda bu şekilde (yani 2009 Yılına ait) yine düşük kalmıştı ve beyanı kabul etti sistem, hatta iade edilecek Gelir vergisi çıkmıştı ?
Ne yapmalıyım ?
 
Ynt: GMSİ

Sadece meskeni beyan edeceksiniz gib in yesil kitapcigi var Gmsi ile ilgili oradaki orneklerde var
 

Benzer konular

Üst