Gmsi

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
Üyelik
20 Ara 2008
Mesajlar
2,538
Konum
istanbul
kira almayan ( iş yeri ) mal sahibinin gmsi beyanı basit usul de işyeri olanın bir mal sahibi ile aynı hadlerde mi olacak ? ( mal sahibi babası )
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
:) üstadım mükellef işyeri kirası ödemiyor yer babsının.Babası GMSİ beyanını Basit Usul Kiracısı vermış gibi verecek doğrumu ?
 
Sayin askinbulduk,

Bu soruyu farkli baslik altinda ayni sekilde sordunuz Cuma gunu ve iki kez cevap yazdim ayni soruyu neden tekrar soruyorsunuz verdigim cevap sizi tatmin etmedimi yoksa insanmi siniyorsunuz.

İyi Gunler
 
Diger sorunuzdaki soru ile yukaridaki soru ayni dolayisi ile verdigim cevap ayni sorulariniza ait cevaplar fakat siz anlamamissiniz bence siz diger sorunuza verdigim cevabi tekrar okuyun.

Ek Not: Sordugunuz soru ile ilgili basit usul ile ilgili bir baglanti kuramazsiniz cevabim ve basit usul tamamen farklidir.

İyi Gunler.
 
sn.demirel böyle derseniz anlarım,ancak yukardaki tavrınız size yakışmıyor, ki size üstad diye hitap ediyorum-ediceğizde..

bende yukarıdaki yazım için kusura bakmayın,kırmak istemedim..

soruma gelince basit usulle şöyle bir bağlantı kurulabilir.basit usul kiracısı olanda tevkifat yapmıyor.benim sorum da ki örnekte de tevkifat yok..bağlantıyı buradan kurdum..
 
Arkadaşlar öncelikle sakin olalım lütfen, bir birimizi yanlış anlamalarla kırmayalım. Sayın Aşkınbulduk tanıdığım kadarıyla bilgiye saygılı, ölçülü bir kardeşimizdir ve asla bilgi sınamak gibi bir tavır içinde olacağını düşünmüyorum. Evet benzer bir soruyu daha önce de sordu, Sayın Demiral da doğru ve yeterli bir cevap verdi, ben de başka bir ekleme yapma gereği görmedim ilgili başlığa. Ama belli ki Aşkınbulduk'un kafasına yine de bazı noktalar takılmış, olsun zararı yok bir daha cevap veririz.:)

Konunun yasal çerçevesinde gelince zaten daha önce diğer başlıkta Sayın Demiral'ın açıkladığı üzere emsal kira bedeli uygulanan durumlarda GVK md.94'te tanımlandığı şekilde nakden veya hesaben ödeme olmadığı için stopaj yapılmaz. Kiracı basit usule tabi de olsa, gerçek usulde ticari kazanç sahibi de olsa tevkifat olmaz. Bu nedenle GVK md.86/1-d uyarınca emsal kira bedeli üzerinden elde edilen GMSİ 1.390.-TL'yi geçiyorsa elde edilen gelir beyannameye dahil edilecektir.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst