fonradar

Görev Değişikliği ve İstifa Hk.

Üyelik
28 Mar 2007
Mesajlar
69
Merhaba,

Bir tanıdığım 9 yıldır kurumsal bir firmanın bölge müdürlüğüne bağlı bir acentada çalışmaktadır.Üstün gayreti ve çalışması ile müdürlüğe kadar yükselmiştir.Ancak hamile olması sebebiyle ağır çalışmaması için evine yakın bir şubede daha hafif bir görev verilmiştir.Çocuğunun doğumu ile kanuni iznini kullanmıştır.Kanuni izni bitip işine geri döndüğünde müdür olarak atanmasına rağmen aynı şubede operatör olarak görev verilmiştir.Kendisi bunu kabul edemeyeceğini ve istifa edeceğini söylemiştir.İşveren istifa etmesinin kendi bileceği bir iş olduğunu ama tazminat vermeyeceğini bildirmiştir.Personelin tazminat alabilmesi veya işine aynı görevde devam etmesi için ne yapması gerektiği konusunda görüş ve önerilerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,
 
Ynt: Görev değişikliği ve istifa hk.

Eğer çalışma şartlarında esaslı önemli değişiklik olduğunu kanıtlarsa tazminatlarını alır. Tabi bu işler lafla olmaz. Belgeye dayanan kuvvetli deliller gerekir.
Şahitle ispat da bir yoldur ama, çalışanlar işveren aleyhine tanıklık etmezler.
Durumu öğrendikten sonra en geç 7 gün içersinde noter kanalı ile iş akdini fesih ederek tazminatı talep etmelidir.
Aksi halde durumu kabullenmiş olduğu kabul edilir.
 
Ynt: Görev değişikliği ve istifa hk.

Elimizde kanıt olarak sadece firmanın kaşeli antetli maaş bordrosu var.Burada personelin görevi bölümünde müdür yazıyor.Kuvvetli bir delilmidir sizce ?

Teşekkürler,
 
Ynt: Görev değişikliği ve istifa hk.

Eğer dava konusu olursa delilin yeterli olup olmadığına tabii ki mahkeme karar verir. Ancak daha öncede yazdığım gibi şahitler çalışan lehine ifade vermez.
 
Ynt: Görev değişikliği ve istifa hk.

Şahit bulmada sorun yaşamıyoruz.Bizim lehimize ifade verecek insan hazır.
 

Benzer konular

Üst