Gümrük Saymanlığına Ödenen Ücretler Hk.

Üyelik
30 Eyl 2020
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhaba,

İthalat sırasında saymanlığa ödenen yolluk, fazla mesai gibi ücretlerin BA formunda beyan edilmesi gerekir mi ? Bu konuda yayımlanan özelge vs. var mıdır?
 
2011 tarihli bir özelgeden alıntı

15.07.2011 - İthalat işlemlerine ilişkin Form Ba bildiriminde gümrük beyannamesi giriş tarihinin belirlenmesi ile gümrük vergisinin Form Ba\ya dahil edilip edilmeyeceği hk.

Buna göre, ithalatta verginin matrahını oluşturan tutar 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 21 inci maddesi gereğince gümrük vergisi tarhına esas olan kıymeti, malın gümrük vergisinden muaf olması durumunda ise sigorta ve navlun değerleri dahil (CİF) değeri olarak belirlendiğinden, Form Ba'nın gümrük beyannamesindeki her türlü masraflar (fatura bedeli, navlun ve sigorta bedeli dahil (CİF) değeri, yurtdışı ve yurtiçi masraflar ve gümrük vergisi) dahil, KDV matrahını oluşturan KDV hariç bedel dikkate alınarak düzenlenmesi gerekmektedir.
 
15.07.2011 - İthalat işlemlerine ilişkin Form Ba bildiriminde gümrük beyannamesi giriş tarihinin belirlenmesi ile gümrük vergisinin Form Ba\ya dahil edilip edilmeyeceği hk.
TARİH : 15.07.2011
SAYI : B.07.1.GİB.4.33.15.02-2010/720-14-31
KONU : İthalat işlemlerine ilişkin Form Ba bildiriminde gümrük beyannamesi giriş tarihinin belirlenmesi ile gümrük vergisinin Form Ba'ya dahil edilip edilmeyeceği hk.
 
Yine 2010 tarihli bir özelge

11.11.2010 - İthalat işlemlerinin form Ba ile bildirilmesinde uyulacak usul ve esaslar hk.

Buna göre, ithalatta verginin matrahını oluşturan tutar 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 21'inci maddesi gereğince gümrük beyannamesinin açılışına kadar oluşan mal maliyeti, masraflar (nakliye, sigorta vs maliyet unsurları) ve ithalde alınan gümrük vergisi ile diğer vergi, resim, fon ve harçları da içeren toplam ithal maliyetinden oluştuğundan, Form Ba Bildirim formunun da buna paralel olarak, katma değer vergisi matrahını oluşturan katma değer vergisi hariç bedel dikkate alınarak düzenlenmesi gerekmektedir.
 
Üst