fonradar

Gümrükleme şirketinin özel şartları.?

sami

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 Mar 2006
Mesajlar
283
arkadaşlar mimarlık şirketine ilave olarak gümrükleme işide yapmak istiyoruz bunun için özel kanunlarda düzenlenmiş şartlar var mıdır?Gümrük müşavirimiz yok ilk defa bu işi yapmak istiyoruz.Yetki falan almak gerekiyormu ,yoksa sadece danışmanlık mı yapabiliyoruz faturamızı öle mi kesiyoruz yardımcı olursanız sevinirim....iyi çalışmalarrrr
 
Ynt: gümrükleme şirketi

Gümrükleme işinden kastınız gümrük müşavirliği işi ise kanunda gümrük müşavirliği işi belirlenmiştir.

1- Şirker,gümrük müşavirliği işi dışında başka bir iş yapamaz.
2- Şirket ünvanı "................. Gümrük Müşavirliği Ltd.Şti./A.Ş." olmalıdır.
3- Gümrük müşavirliği şirketinde en az 2 ortak A karneli (müşavirlik yetkisi almış) olmak zorundadır.3.ortak B karnesi dediğimiz yardımcı karneye sahip olabilir.Şirket müdürünün A karneli olma zorunluluğu yoktur.Müdür şirket dışından da olabilir.
4- Şirketin iştigal konusu Gümrük kanununda belirlenmiştir.Kanunca belirlene ibarelerin dışında başka ibareler kullanılamaz.Ana sözleşmede iştigal (amaç ve konu) konusu aşağıdaki gibi olacaktır.
Alıntı ito,meşgale örnekleri.

GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ

1. 4458 sayılı Gümrük kanunu ve gümrük yönetmeliğinde belirtilen yasal haklar çerçevesinde gümrük müşavirliğince hakiki ve hükmi şahıslar adına dolaylı temsil sıfatıyla Türkiye gümrük bölgesi içinde eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasına ilişkin her türlü gümrük işlemini takip edip sonuçlandırmaktır.
2. Konusu ile ilgili her türlü müşavirlik hizmeti vermek.
3. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.

Saygılar.
 
Üst