bizim apartmanımızda haftada bir gün temizlik yapıyor ve günde bir defa çöp toplaması yapıyor bu hanım efendinin sigortalı olma şartı varmı? sadece gider pusulası düzenlesek olur mu
Yerinde bir soru olmuş.KARDELEN20 ' Alıntı:bizim apartmanımızda haftada bir gün temizlik yapıyor ve günde bir defa çöp toplaması yapıyor bu hanım efendinin sigortalı olma şartı varmı? sadece gider pusulası düzenlesek olur mu
Hatırladığım kadariyle konut kapıcıları yönetmeliğinin 13 üncü maddesi Danıştay 10 uncu Dairesi tarafından iptal olunduğu,ancak daire sayısı 12 den fazla dolayısıyle "imar mevzuatına göre kapıcı konutu ayrılması zorunlu olan binalarda çalışan kapıcılara konut verilmesi zorunlu, olduğu diğer kapıcılara zorunlu olmadığı,anlaşmaya bağlı olduğu " şeklinde biliyorumSayın mehmetaydın,
kisi mesken olarak da apartman kapıcı dairesini kullanıyorsa bu durumda farklı bir yan olusurmu birde kisi sigortalı olarak baska yerde gozukuyorsa durum degisebilirmi
Sn.kankus haklısınız bu konuyu siz açmamıştınız, ama bu durum;sayın keremcem bakınız bu konuyu ben acmamısım sadece bir soru ilavesinde bulunmusum üstelik acyıgım konu baslıkları farklı kanun iceriginde yer alıyor iş mevzuatı icerisinde acılan konunun sgk mevzuatı kapsamında da incelenmesi farklı sonucları olabilir ancak bu baslık altında konuyu ben acmadım dikkatınize
Sayın kankus
kişinin mesken olarak apartman kapıcı dairesini kullanıyor olması iş kanunu açısından farklılık arzetmiyor.
.