Hakedişler de Kesilen Stopaj

SinanN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
155
Konum
İstanbul
Merhaba Saygıdeğer üstadlarım;

Firmamız tarafından faturalarda Hakediş olarak %3 lük stopaj vergisi kesilip, karşı taraf bunu muhtasar beyannamede gösteriyor. Bizim firma bu kesilen stopajları vergiden düşebilirmi? Yani geçici vergi beyannamesinde mi yoksa kurumlar beyannamesinde mi gösterece? Ayrıca Beyannamede nerede gösteriyoruz.? Ayrıca Bu Hakedişlerden kesilen stopajları dönemsel olarak beyan etmemiz gerekiyor. Yoksa işin sona ermesinden sonramı beyan etmemiz gerekiyor..? Karşı taraftan (şirketten) muhtasar beyannamelerini istememiz doğru olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederiz..
 
Sayın SinaN


**Firmamız tarafından faturalarda Hakediş olarak %3 lük stopaj vergisi kesilip, karşı taraf bunu muhtasar beyannamede gösteriyor.

--Hakedişlerden kesilen % 3'lük Stopajları karşı taraf Muhtasar Beyanname ile gösterecek.

**Bizim firma bu kesilen stopajları vergiden düşebilirmi? Yani geçici vergi beyannamesinde mi yoksa kurumlar beyannamesinde mi gösterece? Ayrıca Beyannamede nerede gösteriyoruz.?

--Kesilen bu %3'lük stopajları İşiniz Yıllara Sari Olduğundan Geçici Vergi Beyannamesinde değil.İşin bittiği dönemde vereceğiniz Kurumlar beyannamesinde gösterceksiniz.Beyannamede Kesinti yoluyla ödenen vergiler kısmında göstereceksiniz

**Ayrıca Bu Hakedişlerden kesilen stopajları dönemsel olarak beyan etmemiz gerekiyor. Yoksa işin sona ermesinden sonramı beyan etmemiz gerekiyor..?

--Bu sorunun cevabı yukarda yazdığım gibi

**Karşı taraftan (şirketten) muhtasar beyannamelerini istememiz doğru olur mu?

--Takip açısından istemeniz doğru olur.Karşı taraf bazen yapılan kesintileri sehven beyan etmeyi unutabiliyor


Ferhat

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederiz..[/QUOTE]
 
Sayın Ferhat;

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederiz..

İyi çalışmalar.
 
Üst