Haklı sebeplerle işten çıkarma

Üyelik
18 Ağu 2010
Mesajlar
4
Merhabalar
Doktor muayenehanesinde çalışmakta olan sekreter özel telefon görüşmeleri ile yüksek miktarlarda telefon faturaları gelmesine sebep olmuştur. Doktor farkettiğinde üçüncü yüklü telefon faturasıda gelmişti. Biz de bunu gerekçe göstererek sekreterin işine son verdik. Fakat sekreter bu sırada hamile idi ve hamileliğinden dolayı işten çıkarıldığını öne sürerek dava açtı. Bu durumda ne yapmalıyız veya neyi eksik yaptık?
 
Ynt: Haklı sebeplerle işten çıkarma

4857 md25
...
ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
...

üzerine yoğunlaşıp örnek yargı kararı arayın, eğer işçi diğer durumu, işçi zaten mahkemede 1-0 önde , bir de işin içine hamilelik girdi mi yandınız.
 
Ynt: Haklı sebeplerle işten çıkarma

İşten çıkış koduna ne yazdığınız burada önemlidir, elinizi güçlendirir, gerçek sebebin dışında 22-Diğer nedenler, yada İstifa gibi seçeneklerle çıkardıysanız başınız dertte denebilir.Ayrıca hamiliği ne zaman başlamış, ne zaman öğrendiniz, bunlarda önemli.

Bir de davayı ne diye açtı,? İşe dönüş davasımı açtı, eğer öyle ise işyerinde çalışan toplam işçi sayısı nedir.? 30 un altında ise, bundan bir sonuç çıkaramaz, ancak kanunkaidenin dediği gibi hamililek olayını tırmandırması kötü, olayı hamilelik değilde, yukarıda yazan maddeye yoğunlaştırmaya çalışınız.
 
Ynt: Haklı sebeplerle işten çıkarma

arkadaşlar peki kasten yapılmayan hatalarda işten çıkış yapılır mı?
 

Benzer konular

Üst