Hamile İken İşten Çıkarıldım Geçici İş Görmezlik Parası Alabilecek miyim ?

Üyelik
9 Şub 2013
Mesajlar
2
Konum
aydin
Merhaba, 5 Eylül 2011 tarihinde calışmaya basladığım iş yerinden once tadilat nedeniyle 2011 Aralik sonu işten cıkartılıp 1 Subat 2012 de tekrar işe başlatıldım ve 14 Ocak 2013`te (5 aylik hamile) özel sebeplerimden dolayı ayrılmak istediğim yazısı yazdırılıp imzalatılarak (hamileliğim sebebiyle performans düşüklüğü yaşadığım artı bütce yetersizliği nedeniyle) ve nisan ayında işyerini actıklarında geri alınacağım sözü verilerek) işten cıkartıldım. Haziran ortası doğum yapacağım ve nisanda işe başladığım takdirde 2 aylık sigortalı olacağım. Sonuc itibariyle doğum izni ve gecici iş görmezlik parası alma hakkım bulunacak mı yoksa işe iadeye başvurmalı mıyım? Bir de işe tekrar başladığımda o sürelerin onceki calistigim sürelere eklendigi ve tazminat hakkimin devam ettigi soylendi bana o halde su anda 1 yili doldurmus olmasamda 5 eylül 2011 sonrasi süre eklenirse tazminat hakkim şuan var ve dolayisiyle nisan sonrasinda yine bu sürelere eklenecegi icin dogumdan sonra cikarildigim takdirde yine olacak, dogru mu?
 
Kendınız ayrılmıssınız o kagıdı ımzalayarak, ısten cıkartılmamıssınız (ımzaladıgınız o belgeye gore oyle)
Ise ıade davası acma hakkınızı kaybetmıssınız zaten boylece.
Ilk cıkartılma sebebı olarak kuruma ne sekılde bıldırıldı bılemıyorum, ama son olarak kendı ıstegınızle ayrılmıs oldugunuzdan, kıdemınız de sıfırlanmıs durumda, yanı devam edecek bır sey de kalmamıs kıdem olarak.
Isgoremezlık rapor ucretı ıcın, dogumdan oncekı 365 gun ıcınde 90gun prım odenmıs olması yeterlı.
 
Cok tesekkurler. Cok iyi niyetli bir is yerinde oldugunu dusunen, beni kaybetmeyi goze alamadiklarini billdigim icin de buna inanan bana asıl kendi niyetimin fazla iyi oldugunu gosterdiniz; bu da ilerleyen zamanlarda inanin cok isime yarayacak tekrar tesekkurler.
 
ayeser hanım,
bir işyerinde veya işverenin farklı farklı işlerinde aralıklarla çalışmalar kıdeme eklenir. ama arkadaşların dedikleri doğru siz imzaladığınız belgeyle haklarınızı kaybetmişsiniz. işverenin iyi niyetli olmadığı belli bir ay daha çalışmış olsaydınız ve doğum raporuyla ayrılsaydınız hem kıdeminizi alırdınız hem de işgöremezlik ödeneği(doğum parası) alırdınız. ama yine de kandırıldığınıza ve mağdur edildiğinize inanıyorsanız bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunma hakkınız var.
selamlar
 
merhaba benimde bi sorum olacak.01.10.2002 tarihinde başladığım işime 31/08/2012 yılında evlilik nedeniyle işten ayrılmak istediğimi söyleyip çıkışımı ve tazminatımı aldım.Ancak tekrardan 01/09/2012 tarihinde yeniden aynı işyerine girişim yapılarak tekrar döndüm.31/01/2013 itibarıyle şirketimiz başka bir yere devir oldu/satıldı.Ama benim şirketim kapanışını vermediği içim hala aynı işyerimdeyim.Şuan 3 aylık hamileyim.tabiki bu işyeri bir iki aya kadar çıkışımı verecek bunun farkındayım ancak bana bişey söylemiyolar.Asıl sorum, benim doğumumum ekim ortalarında olucak.Bende doğumdan ortalama 3-4 ay önce işten çıkartıldığım için doğum parası ve süt parası alabilecekmiyim??eğer kendimden alamassamda eşim alabilirmi??ve son olarak işsizlik maaşım boyunca sigortadanda faydalanabilirmiyim??
 
Doğum parası dediğiniz, raporlu olduğunuz süreye ait işgöremezlik ödeneği ise, alamazsınız, eşiniz de alamaz.
İşgöremezlik ödeneğini, raporlu olan SGK lı çalışan alabilir sadece.
Süt parasını eşiniz alabilir.
İşsizlik sigortasından yararlanırken sağlık yardımından faydalanabilirsiniz.
 
tşkr ederim cvbınız için , bi sorum daha olacak , işten çıkarıldığımda 31/03/2013 'te , kaç ay işsizlik maaşı alabilirim??
 
altıyüz gün prim ödemiş olanlara yüzseksen gün, 900 gün prim ödemeniz var ise 240 gün,1080 gün ve daha fazla prim ödeniz mevcut ise 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilir.
 
altıyüz gün prim ödemiş olanlara yüzseksen gün, 900 gün prim ödemeniz var ise 240 gün,1080 gün ve daha fazla prim ödeniz mevcut ise 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilir.
peki bu son 3 yıl neye gore hesaplanıyor? yani işten cıktıktan sonra gerıye dogru nasıl hesaplanıyor ?
 

Benzer konular

Üst