Hangi Kanundan Başlamalı ?

Üyelik
23 Şub 2014
Mesajlar
16
Konum
istanbul
öncelikle iyi akşamlar

smmm adayı olarak hangi kanunları öncelikle okumamı tavsiye edersiniz.Kanun okumak mı yoksa piyasada bazı muhasebe ilgili mevzuat kitapları üzerinden okumak daha faydalı olur. Cevap verirseniz inşallah benim haricimde de faydalanan olur.
 
Yani şöyle söylemek daha doğru olur herhalde..
Elinize ne geçerse okuyun.
Önce 3568'den başlayın,yani sizinle ilgili kanundan..Zira kendi kanunuzu ve sorumluluğunuzu bilmek,en başta yapılacak şeydir diye düşünüyorum.
Ardından VUK,3065,GV,Kurumlar vb.diye devam eder.
Piyasadaki mevzuat kitaplarını pek tavsiye etmem.Artık günümüzde herşeye internet üzerinden ve güncellenmiş haliyle elimizin altında ve ulaşmak mümkün.Basılı bir kitapta işlenen konu bir süre sonra değişiyor,güncelleniyor,ilaveler veya çıkarmalar yapılabiliyor.O nedenle sadece kitap üzerinden hareket etmek,size pek birşey kazandırmaz.Her ne kadar kütüphaneyi güzel göstermek veya büyütmekten başka pek bir işe yaramasalarda tabiki basılı yayınları almayın demem.Alın ama güncelini de sürekli takip edin.Neticede ortada sarfedilmiş bir emek var ve o emeğin desteklenmesi,kalitenin devamı ve sürekliliği için önemlidir.Örneğin sıklıkla takip ettiğiniz bir yayın grubunun kitaplarını da alın ki,o yayın grubuda bir şekilde faaliyetine devam edebilsin.
Sadece kanun,tebliğ vs. okumanızda yetmez.Konuyla ilgili özellikle yorumları ve uygulamaları da okumalısınız.
En önemlisi de şu anda aynı ortamı paylaştığımız forum ve benzeri platformları da sürekli takip edin.
 
Bende smmm stajyeriyim cevap için teşekkür ederim güncel olmak gerek bide bilgili olmak gerek yolun daha çok başındayız inşallah bilgili smmm oluruz...
 
Üst