Hangi Muhasebe Programı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faruk86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Hangi Muhasebe Programı?

kanunkaide ' Alıntı:
Luca neden yeni meslek mensupları için uygun?

luca neden yeni meslek mensupları için uygun eksik tabir şirket kökenli yeni meslek mensupları için daha uygun dedim ofis kökenlilerin çoğunluğu ekonomik olarak ta iyi iseler ve eski programdan memnunsalar zaten staj döneminde kullandıkları eski programlarını kullanıyorlar

Lucada mesela parametre ayarı yapmak gerektiğinde daha hızlı daha kolay ve ücretsiz destek alabiliyorlar
Kullanıcı sayısı sınırı veya mekan sınırı yok çoklu kullanımda bilgisayar ağı kurma maliyetleri yok server alma maliyeti yok

Windows tabanlı olduğu için programa göz aşinalığı daha fazla dos tabanlı programlara gore ve kullanımı daha basit karmaşık değil çok daha korkusuzca kullanılabilinir
Şirket kökenli meslek mensuplarının çoğu büro işine zaten yabancılar kabul etmemiz lazım luca onlar için daha avantajlı
10 15 tane maksimum mükellefle başlayacakları için hız o kadar da önemli değil yeni SMMM lere

Daha uygun fiyatlı

Ben şirket kökenli olsaydım büro işine yabancı olsaydım alacağım program luca olurdu
Ofis kökenliyim datasoft kullandım diğer programlarında demolarını katologlarını inceledim veya kullanan meslek mensubu abilerimi veya arkadaşlarımı dinledim eğer maddi olarak kendimi ayarlayabilirsem datasoft alıcam ayarlayamazsam bende luca kullanacağım

En iyi program herkesin en iyi kullandığı ve bildiği programdır.

Ben şu ana kadar en az 7-8 program kullandım büroda

Ama 1999 dan beri orka kullanıyorum.Gerçekten bürocular için birebir.

Program Nerdeyse telefonlara bakacak.

Hızlı,kolay,basit,her türlü programa uyumlu,destek bedava versiyon değişkliği ucuz

Kolay gelsin

Son günler içerisinde yazan arkadaşlar arasında Zirve hakkında kimse bişey yazmamış. O nasıl sizce ? Ben bir arkadaşda gördüm basit ve güzel bir programa benziyor.

zirveyi bilmiyorum kullanan tanıdığımda yok

ama program konusunda bilgisi olmayan arkadaşlar buradan ben dahil kimseden tavsiye almayın insanların ihtiyaçları farklı olabiliyor gidin kullanan arkadaşlarınız varsa onlara sorun tanıdığınız yoksa girin bir büroya rica edin meslek mensubu olmasa bile çalışanlar size yardımcı olurlar istanbuldaki arkadaşlar İSMMMO nun eğitim seminerlerine katılsın oradan insanlarla tanışsın görüşsün sorun soruşturun programlarını inceleyin çekinmeyin bütçenize bakın ona göre karar verin forumlarda yazılanlara bakıp program almayın

Zirve dünyanın en hızlı programı olsa telefonlara da baksa yine de kullanmam öryargılıyım evet kabul ediyorum. Menülerden tutun da tasarıma kadar hepsi çok basit bence sanki üniversite öğrencinin bitirme ödevi gibi bir şey izlenimi veriyor bana gerçi google ın kuruluşuda benzer ama olsun. Beğenmiyorum.

hamzakamil ' Alıntı:
biz mikro kullanıyoruz büro için çok yavaş hantal....
O sizin sistemlerinizin eskiliğinden kaynaklanmasın veya ağ problemlerinizden.

MIKRO ,
Üretim işletmeleri, Kurumsal firmalar için birebir, Sitelerinden referans kullanıcılardan anlaşılacaktır.

mikro kullanıcısıyım ama mikroyu sevmiyorum. Lucanında arayüzü çok karışık. heryerde işlemler var. Enyisi zenom..Zenom almayı planlıyoruz.

Her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır. Size hangisi yakın geliyorsa onu kullanırsınız ve hatta benim vaktim bol diyorsanız exel/word vb. ortamlarda da işinizi görürsünüz.

bizde eta 7 den,etasql 8 e geçtik.2010 da kullanmaya başlıyoruz.şuan parametreleri yüklüyorum.yetersiz olduğunu düşünüyorum.ama umarım iyi olur.muhasebe büroları seri üretim olduğu için dos tabanlı programları tercih ederim ama.ba-bs formu ve artı yükler değişikliğe mecbur bıraktı.bir de ticari muhasebe için kesinlikle logo serisi derim.

excelde muhasebeyi tutsam ne olur? Muhasebe programına kayıt yapılmazsa geçersiz mi? oluyor herşey. İdare yada Birlikte cezası mı? var. Bilgisayarlı muhasebe programı standardı var mı?. Piyasadaki muhasebe programlarına illaki ihtiyaç varmı? Şimdi bunlar aslında çok hoş düşündürücü sorular.. Excel de yeni yıl itibariyle amatörce kendi çapımda deniycem. Kodlarla makrolarla bir muhasebe sistemi uygulamayı planlıyorum. Zaten kullandığım programın personel modülünü hiç beğenmedimden bütün işçi ile ilgili özlük dosyaları ve bordroları sicil kartlarını excelden takip yapıyorum.

Önemli olan defter ve kayıtların doğru tutulması. Programlar buna yardımcı olmak için var.

bununla ilgili yönetmelik varmı yokmu bilemiyorum fakat profesyonel olmakta fayda var

Bir ara taslak vardı, geri çekildi, sonra tekrardan bir taslak hazırlandı o öyle duruyor diye hatırlıyorum.

o taslağa nasıl ulaşabilirim arkadaşlar. Forumda bir ara vardı. O konuyu ama bitürlü bulamıyorum burada

2 yıldır Luca kullanıyorum ve çok memnunum.
Büromu açınca da Luca kullanacağım, kayıtlarda dos ortamlı programlara göre biraz yavaş ancak yedekleme, pc çöktü, bilgisayar çalındı gibi dertlerin olmaması bir laptop birde herhangi bir internet bağlantısı ile bilgiye ulaşılabilmesi benim için mükemmel bir durum hele ki bugünlerde 3G ile her yerde internet olması daha bir mükemmel durum istediğiniz her yer büronuz oluyor. Kullanıcı kısıtlaması yok yok 3 kullanıcı şu kadar 5 kulllanıcı bu kadar fiyat gibi abuk subuk bir durum yok, mevzuat değişikliklerinde program güncelleme için ek para istemek yok biraz reklam gibi oldu ama luca benim bütün isteklerime yanıt veriyor.

Merhabalar

Bizim şirketin 2005-2006-2007-2008-2009-2010 yılı kayıtları likomda tutulmuş. Şu anda elimizde likomdan alınmış yedek var. Bu yedeği hangi programda açabiliriz. Şuan lucaya geçmiş bulunmaktayız. Bu yedekleri lucaya aktarma imkanı varmı yada likom demosunı bulsak demo ilede açabilirmiyiz.

Luca kullanan arkadaşlara şunu sormak istiyorum belirli bir kullanıcı sınırı varmı?2-3 kişi aynı anda fatura girebiliyormu?