Hangisinden Ne Zaman Emekli Olurum ?

Üyelik
29 Mar 2017
Mesajlar
3
Konum
İstanbul
Konu hakkında bilgisi olan kişilerden bilgi almak istiyorum ben 04/03/1963 doğumlu bir erkeğim 12/1982 döneminde sgk girişim var inşaat işçisi olduğum için sürekli olmasa da ara ara sigorta yapan şirketlerde çalıştım askerlik borçlanmamı yatırdım 2008/2012 döneminde ise çiftçi bağkuru yaptırdım ve ziraat odasına kayıt oldum daha sonra 2012 de tekrar sigortalı bir şirkette çalışmaya başladım 2017 yılında emeklilik dilekçemi verdim iki defa her seferinde borç çıkarıldı dilekçeyi vermemden ötürü her seferinde sgk ilişkim kesildiği için otomatik olarak bağkur devreye girdi ama bu konu hakkında daha sonra bilgi sahibi oldum şuanda sgk da 3776 günüm var bağkur da ise 3 yıl 9 ay 29 günüm bulunmakta üçüncü dilekçemi verdiğim zaman işlemi yapan memur tarafından ziraat odası ile ilişkimi kesmem gerektiği söylenildi ben de dilekçe ile müracaat ettim bana 1237 lira borç çıkarıldı ben bu borcu ödedim fakat şuanda kuşku duyduğum durum emekliliği bağkur üzerinden mi sgk üzerinden mi gerçekleşecek ve başka borç da çıkar mı şimdiden vereceğiniz bilgi için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
2012 yılında şirkette çalışmaya başladıktan sonra ne kadar süre o şirkette çalıştınız ? Çıkışınız ne zaman oldu ?
 
2017 yılına kadar devam ettim

2012 yılında şirkette çalışmaya başladıktan sonra ne kadar süre o şirkette çalıştınız ? Çıkışınız ne zaman oldu ?
2017 yılında ayrılış yaptım emeklilik dilekçesi vererek hesap yapıldı eksik günüm olduğu söylendi yaklaşık yetmiş gün sonra tekrar aynı şirkete işe başladım eksik günü doldurdum ve tekrar dilekçe verdim cevap olarak gelen Kağıtta kırk küsür günün eksik olduğunu söylediler sonra tekrar giriş yaptım aynı şirkete şimdi Mart ayının başında verdiğim dilekçenin sonucu gelmedi daha ama şöyle bir durum var dilekçeme işlem yapan memur bağkurda borcunuz görünüyor dedi ben her emeklilik dilekçesi verdiğim de bağkur otomatik olarak beni sistemi içine dahil etmiş, 1237 tl civarında borç çıktı onu da ödedim saygılarımla
 
Çiftçi kaydınız devam ettiği için her sigorta çıkışı olduğunda çiftçi bağkuru devreye girer tekrar sigorta girişi olana kadar. Ziraat odasından çiftçi kaydınızı kapattırmanız gerekiyordu. Eğer bağkur borcunuz varsa bunu ödemeniz gerekiyor emekli olmak için.

Bunun dışında prim ödenen son 7 yıla bakmanız gerekiyor. Eğer en çok bağkur ödendiyse bağkurdan, sigorta ödendiyse sigortadan emekli olursunuz. Eğer sizin dediğiniz gibi 2012 de şirkette sigortalı olarak çalışmaya başladıysanız ve bu zamana kadar sigorta ödendiyse son 7 yılda en çok sigorta ödenmiş oluyor. Yani sigortadan emekli olursunuz.
 
Ziraat odasından dilekçe ile ayrılış yaptım çıkan borcu da ödedim emeklilik dilekçem sonrasında tekrar gün toplama işlemi yapılacak bunun sonucunda tekrar borç çıkar mı ve bu borç çıkmasını n nedeni nedir. Çünkü ben e devlet hesabından takip ediyorum günlerimi tam doldu diyip gönderiyorum sürekli olarak borç çıkıyor bu durumun nedeni hakkında da bilgi verir misiniz
 
Şimdi ayrıntılı bir inceleme yapmak lazım ama o aralardaki giriş çıkışlarda hep çiftçi bağkuru devreye girmiştir muhtemelen. O çıkan borç o yüzdendir. Eğer ödediyseniz artık borç çıkmaması lazım.
 
Üst