Harcırah

Day-Dream

Tanınmış Üye
Arkadaşlar

Şirket ortakları yurtdışına gitti. Bu kişiler harcırah verilir mi ? Yani karar mı alacağız ? Ne kadar verirsek direk gider yazabiliriz ? ( Stopajsız sanırım) Daha önce uygulamasını hiç yapmadım.

1-Şirket karar alacak
2-Kararda kişilerin adı ve miktarı yazacağım
3-Sonra direk yurtdışı giderlere atacağım

başka bir konu var mıdır ?

Teşekkür ederim

Şirket ortakları yurt dışına neden gitti? Bu ortaklar aynı zamanda şirket müdürü mü? Harcırah mı vereceksiniz, yoksa gerçek yol gideri mi?

Değerli üstadım 2 kişilik limited şirket 2 ortak çine gidiyorlar ürün almak ve pazar araştırması için .Biri müdür , Yol ve orada harcayacakları parayı bankadan çekecekler

Aynı zamanda müdür olan ortak şirketten maaş almıyorsa yapılan giderlerin tümünü işin mahiyeti ile mütenasip olma ilkesini de gözeterek GVK md.40/4 uyarınca kurum kazancının tespitinde gider olarak dikkate almanız gerekir. Burada ücret geliri olmadığı için her hangi bir harcırah ile ilişkilendirme de olmayacaktır.

Değerli üstadım çok teşekkür ederim bu kişiler personel olsaydı olabilirdi değil mi? Aslında sormak istediğim özel sektörde harcırah diye bir uygulama var değil mi?

Tabi ki özel sektörde de harcırah uygulaması var. Ancak "harcırah" ile "seyahat ve ikamet giderleri" arasında ciddi bir fark da var.

merhaba;
Anonim Şirkette Şirket Yönetim Kurulu Başkanı yurtiçi seyahat yaptı Maaşı net 5000 tl 2 günlük 500 tl harcırah yapın dedi örneğin bunun brütünü, gelir vergisi stopajını, damgasını, vergi matrahını nasıl buluruz. Rica etsem bu açıklayabilirisiniz.
Şimdiden Teşekkür ederim.

Son düzenleme: