Harcırah

stajer311

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 May 2006
Mesajlar
318
Belli bir tutara ait harcırahlar muhtasar beyannamesinde 012 diğer ücretli olarak gösterilip Brüt tutara harcırah matrahı yazılıp gelir vergisine 0 (sıfır)
damga vergisine ise damga vergisi tutarı yazılıyor. Bu şekilde harcırahların muhtasar beyannamesinde gösterilmesi doğrumudur. Teşekkürler.
 
Merhaba,
Gelir Vergisi Kanununda harcırahlar ücret olarak tanımlandığı için, muhtasar beyannamede ücret satırında beyan edilmesi uygulaması doğrudur.
 
Cevabınız için teşekkürler Sayın Başkan
Harcırah ücret olduğuna göre 5084-5350 teşvik kapsamında olan bir ilde asgari ücretli bir işçi teşvikten yararlanıyor. Eğer bu işçi yurt dışı harcırahta alırsa aynı işverenden, teşvikten yarlanmaması gibi bir durum söz konusu olbailir mi?. (Teşvikten asgari ücretli olanlar yararlanıyor bildiğim kadarı ile) Bu duurmda iki ücredt asgari ücreti geçiyor.
 
Merhaba,
Elbette hayır. Ayrıca 5084 sayılı yasa ile getirilen teşvikten yararlanacak çalışanların "Asgari Ücretli" olmaları gibi kural yok. Bir yandan kayıtdışı istihdamın azaltılması ve ücretlerin gerçek değerinin bordroda gösterilmesi için uğraşılırken diğer yandan asgari ücretli gösterirsen teşvik veririm şeklinde bir uygulama zaten olamaz.
 

Benzer konular

Üst