fonradar

Hatalı Beyannamemizi Biz Düzelttik Çıkan V.Ziyaı Cezası Uzlaşma Girer Mi?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
Haziran 2016 döneminde sehven 8.500 TL KDV li alım faturası 2 defa kayıt edilmiş ve KDV 8.500 TL eksik çıkmış
Haziran 2016 KDV beyannameyi düzelttik ve mükerrer alım faturasını çıkardık pişmanlıkla verdik ancak süresinde ödeyemeyince 4.250 TL vergi ziyaı cezası kesildi
Bizim tarafımızdan düzeltilen beyanname nedeniyle kesilen vergi ziyaı cezası için uzlaşma istenebilinir mi? Uzlaşma hakkımız var mıdır? Burada kural nedir? Saygılar
 
Bildirme tarihinden itibaren 15 gün içinde beyannamenin verilerek bu süre içerisinde ÖDENMESİ gerekmektedir.Verginin süresinde ödenmemesi halinde, pişmanlık zammı terkin edilip gecikme faizine çevrilir ve vergi ziyaı cezası kesilir.
Kanun çok net 15 gün içinde ödemediğiniz için kesilen cezayı ödemek zorundasınız.
Uzlaşma hükümleri ikmalen, re'sen veya idarece tarh ve tebliğ edilmiş olan vergi, resim ve harçlar için uygulanır. Yani, bunlar inceleme sonucu idarenin kestiği cezalardır. Siz kendiliğinizden verdiğiniz için uzlaşma hükümlerinden faydalanamazsınız.
 
Pişmanlıkla değilde,normal düzeltme verseydiniz,vergi ziyaı,ilk düzeltme anında çıkacaktı.Ona uzlaşma talep edebilirdiniz.Şimdi hem pişmanlıkla verdiniz,hemde buna rağmen süresinde ödeme yapmadınız,bence de uzlaşma hakkınız ortadan kalkmıştır.
Keşke ödeme vadesi gelmeden ödeyemeyeceğinizi anladığınız anda gidip beyanlarda düzelttirme teklif etseydiniz,vergi ziyaılı şekilde yeniden düzeltme yaptırabilseydiniz,en azından uzlaşma hakkını kazanmış olurdunuz.
 
Üst