Ben analizi verdim ama yine de fikrimi paylaşayım. Analizde kapsam çok geniş değil aslında soru gelebilecek yerler az çok bellidir. Ya gelir tablosu yorumu ya bilanço yorumlaması istiyorlar. Bazen de Oran analizindeki değerlerin yorumlanmasını istiyor. Bilanço ve gelir tablosu yorumlarında da karşılaştırmalı-dikey ve eğilim analizi var. Yorum için çok farklı kaynaklara bakma benim tavsiyem çünkü hepsinin stili farklı tek kaynaktan yorumlamalara bakmanı tavsiye ederim. Bu arada formülleri iyi ezberle çünkü geçen sınavda özellikle baya hesaplama sorusu soruldu yorum istemeden. Yirmi puanlık soruda sözel kısımdan geliyor bildiğiniz üzere muhasebenin temel kavramlarından, mali tablolardan vs.. Başarılar şimdiden..
Analize dehanın kitabından bakıyorum. Bilanço kalemlerinden birinde azalış olmuş mesela. Şu kalem etkilemiş olabilir demiyor da kendi için de yorumluyor. Fakat sınav cevaplarına baktığımda , diğer alacaklarda bir artış olduğunda mesela hazır değer ve mali duran varlıklardaki azalışa bağlamış. Bu olay kafamı karıştırıyor. Dehanın kitabında ki gibi cevaplasam yeterli olurmu ki?