fonradar

Hem SSK Hem Bağkurlu olursam hangisi geçerli olur.

Üyelik
27 Haz 2010
Mesajlar
1
Merhabalar; Sabırla verdiğiniz cevaplarınız için teşekkürler.

Benim sorum şu.

23-02-1985 doğumluyum. İş hayatım sırasıyla şöyle.

SSK giriş 2006/1
SSK çıkış 2006/2
Bağkur giriş 2006/2
Bağkur çıkış DEVAM
SSK giriş 2010/2
SSK çıkış 2010/3

Şu anda hali hazırda bağkurluyum. Ancak sigortalı olarak bir işe başlayacağım. Yani 2010/7 den itibaren SSK lı olacağım. Bu durumda benim emeklilik durumumda hangisi hesaplanacak veya sağlıktan yararlanma durumumda hangisi geçerli olacak.
Son olarka her iki sisteme de eksiksiz bir şekilde primler yatırılıyor.

Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Ynt: Hem SSK Hem Bağkurlu olursam hangisi geçerli olur.

Bağkur dan devam edersiniz , emeklilik durumunda son 7 yıllık sigortalılık süresinin ağırlığına bakılır.
 
Ynt: Hem SSK Hem Bağkurlu olursam hangisi geçerli olur.

Emeklilik durumunda günler çakıştığı için ve o dönemde bağkurlu olmanız gerektiği için ssk günleriniz siliniyor daha doğrusu emeklilik hesabına alınmıyor.
 
Ynt: Hem SSK Hem Bağkurlu olursam hangisi geçerli olur.

Sigortalının, bu madde hükmüne göre sigortalı sayılması gereken sigortalılık halinden başka bir sigortalılık hali için prim ödemiş olması durumunda, ödenen primler birinci fıkraya göre esas alınan sigortalılık hali için ödenmiş ve esas alınan sigortalılık halinde geçmiş kabul edilir.


birinci fıkra' Alıntı:
Sigortalının, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan sigortalılık hallerinden birden fazlasına aynı anda tabi olmasını gerektirecek şekilde çalışması halinde; öncelikle aynı maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında, (c) bendi kapsamında çalışması yoksa ilk önce başlayan sigortalılık ilişkisi esas alınarak sigortalı sayılır.
 
Ynt: Hem SSK Hem Bağkurlu olursam hangisi geçerli olur.

Yatırdığınız primler hanenize artı olarak yazılır fakat ssk lı olduğunuz süreler süre anlamında dikkate alınmaz.Yani 30 gün bağkur 30 günde ssk etti bir ayda 60 gün..Bu olmaz.Sayın Gülcan hanım'ın söylediği doğrudur..
 
Ynt: Hem SSK Hem Bağkurlu olursam hangisi geçerli olur.

türkiyede geçerli olan sosyal güvenlik sistemine göre bir kişi 2 ayrı sosyal güvenlik kurumunda sigortalı görünemez.biri boş yere yatmış olur.ne gün hesabında nede prim hesabında dikkate alınmaz.Eğer bağ-kurlu olmanızı gerektiren işinize devam etmiyor iseniz ve isteği bağlı ödeme yapıyor iseniz.Bir işyerinde bir işverene bağlı olarak çalışmaya başladığınız tarihten itibaren 4a lı olmak zorundasınız.otomatik olarak 4b sona erer.
emekli olacağınız yıldan geriye dönük son 7 yıl içinde enfazla hangi kuruma ödeme yaptıysanız oradan emekli olursunuz.
 

Benzer konular

Üst