personel maaş programı

Her Şubat Aynı sorun.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Meralll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Meralll

Katkı Sunan Üye
Merhabalar, bizim programda mı hata var yoksa Şubat ayı sıkıntı ayı mı bilemedim.
İşçiye 1 ve 2 günlük izinler verip, puantajını buna göre yaptığım zaman, (24+4) Aylık Hizmet Belgesinde yine gününü 30 gösteriyor. İzin günü 3 gün yaptığımda ise 27 gösteriyor.
1 ve 2 günlük izinleri eksik gün olarak görmüyor, fakat prim olarak eksik veriyor.

Ayrıca 29 şubatta işten çıkan işçinin puantajını 30 gün olarak gösteriyorum. Bu kez program çalışma günü aşıldı diyor, e-bildirge kontrolü yaptım, kırmızı yanmadı. Hata vermedi yani. 29 ŞUbatta işten çıkan işçiyi 30 gün olarak göstermem de bir sakınca yok değil mi?

Cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.

Ynt: Her Şubat Aynı sorun.

Sizin programda bi problem var gibi görünüyor.
29'unda ayrılan birine 30 gün göstermenizde bir sakınca yok.

Kişi saatlik ücret üzerinden çalışıyorsa ve şubat ayında tam çalıştığını kabul edersek 29 günlük maaş alır SSK günü 30 olur. Eksik günü varsa örneğin 1 gün(7,5 saat) 28 günlük maaş alır ve SSK günüde 28 olur. Kişi aylıkçı olarak çalışıyor ve şubat ayında tam çalışmışsa 30 günlük maaş alır ve SSK günü 30 olur. Örneğin 1 gün eksik çalışmışsa 29 günlük maaş alır SSK' sı 28 olur. Kullandığınız program bunun harici farklı bişey yapıyorsa yanlıştır.

Şubat ayı sorulu olur genelde,

Mesela;
Bir kişinin raporu olduğunu düşünün, 20 gün çalışmış .geriye kalıyor 9 gün, Ek-8 de 9 gün gösterseniz bu sefer 30' a tamamlanmadığı için büyük sorun oluyor.Onun için Eksik günü 10 yapıyoruz.Yaptığımız doğru mu bilmiyorum bende ama, başka bir çıkar yol da yok gibi.???

Sayın zindan eksik gün ssk üst yazısının alt tarafına not düşmeniz yeterli.
(Eksik gün hesaplanırken SSK günü 30 ? dan düşülerek hesaplanmıştır. Şubat 29 gün çektiği için eksik bildirilen gün sayısı 1 gün farklıdır.)

İş sözleşmesi aylık ücret olanlarda; ay kaç gün çekerse çeksin 30 günlük ücreti tahakkuk ettirilir. Çalışılan 25 hafta tatili 4 ssk günü 30 görünmelidir.

İş sözleşmesi günlük ücret olanlarda; ay kaç gün çekerse o kadar günlük ücreti
tahakkuk ettirilir.
Tam ay çalışmış ise çalışılan 25 hafta tatili 4 ssk günü 30 görünmelidir. bürüt ücret 29 günlük ücret olan 588,12 YTL, ssk mattahı 608,40 YTL olur. Çalışandan 588,12 YTL üzerinden %14 ve %1 kesintileri hesaplanır. 608,40-588,12 arasındaki farkın işalan kesintileri işveren primine ilave olur.
Eksik çalışmada ise çalışılan ve hafta tatili günü toplamına göre bürüt ücret hesaplanır. SSK günü ile çalışılan+hafta tatili günü birbirine eşittir. Ek-8 ise 30-ssk günü kadar gün eksik gün olarak bildirilir. (şahsi görüşüm; ssk tarafından konuya tam bir açıklık getirilmediğinden eksik gün olarak 30-ssk günü hesabı ile bildirim yapılmalı.)

PERS12 ' Alıntı:
Sayın zindan eksik gün ssk üst yazısının alt tarafına not düşmeniz yeterli.
(Eksik gün hesaplanırken SSK günü 30 ? dan düşülerek hesaplanmıştır. Şubat 29 gün çektiği için eksik bildirilen gün sayısı 1 gün farklıdır.)

Teşekkürler..

Kullandığımız programda hata olduğunu anlamıştım zaten >:(
bakalım çözülsün, sonucu merak ediyorum.

Programda kısmi bir düzeltme yaptılar. Fakat 1 gün eksik gün girdiğim işçinin yine SSK gününü 30 gösteriyor. Başka çözümün olmadığını söylediler, Şubatta kesmezsiniz, Mart ayında kesersiniz dediler. :-\ :-\

Meralll ' Alıntı:
Programda kısmi bir düzeltme yaptılar. Fakat 1 gün eksik gün girdiğim işçinin yine SSK gününü 30 gösteriyor. Başka çözümün olmadığını söylediler, Şubatta kesmezsiniz, Mart ayında kesersiniz dediler. :-\ :-\
Yazınızda koyulaştırdığım ifade kullanıldı ise bordroyu her ay elle hesaplayarak kontrol edemeyeceğinize göre o programı çöpe atın.