personel maaş programı

Hesap Fişi Mevzuu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acziyet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acziyet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ara 2006
Mesajlar
709
Konum
İSTANBUL
konuyla ilgili arama yaptırdım fakat tam emin olamadım. personelin sağlık karnesi alabilmesi için sigorta, e bildirgeden hesap fişini kullanın demiş. Nisan bildirgesini veriyoruz,mayıstan da 5 gün gerekiyor. Hesap fişine gün sayısını 5 yazıp brüt tutarı 5'e bölerek mi gönderilmesi gerekir? Haziran ayında Mayıs bildirgesini verirken personel 30 gün çalışmışsa uyumsuzluk olmaz mı ? Nasıl olması gerekir ?
 
Ynt: hesap fişi mevzuu

Mayıs ayından 5 gün gerekli ise prim ödeme gün sayısına 5 yazıp prime esas kazanç tutarına 608,40(rakam asgari ücretli içinörnek verilmiştir )) yazıp sigortalı hesap fişi oluşturulur diye biliyorum.mayıs ayı SPHB de yine 30 gün üzerinden doldurulur ve bir uyumsuzluk söz konusu olmaz.
 
Ynt: Hesap Fişi Mevzuu

3) Sigortalı Hesap Fişine kaydedilen bilgiler ilgili aylara ait Aylık Prim ve Hizmet Belgesinde de aynen gösterilir.

Yukarıdaki madde hesap fişinin açıklamalarında yer alıyor.
 
Ynt: Hesap Fişi Mevzuu

Mayıs ayı gösterilmemesi gerek ama illa yazmak isteniyorsa en fazla çalıştığı gün ve buna ait pek yazılmalı.
 
Ynt: Hesap Fişi Mevzuu

120 gün dolması için gerekiyor. sorun şu: personel mayısta 1 ay çalışırsa ve hesap fişinde 5 gün gösterirsek uyumsuzluk oluyor.
 
Ynt: Hesap Fişi Mevzuu

hesap fişini doldurduğunuz tarih itibari ile 5 gün ve 5 güne ait pek yazmanız aylık bildirimle uyuşmazlık yaratmaz. Ama örn. hesap fişinde 1-5 Mayıs arası çalıştı gösterip aylık bildirgede eksik gün bildirir ve ek-8 ekinde 1-5 Mayıs tarihleri arasını içeren bir belge eklerseniz sorun olur.
 
Üst